Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Κύπρου-και όχι μόνο- η υπόθεση του Serial Killer. 

Οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τα θύματα και οι κυνικές δηλώσεις του δράστη, προκαλούν φρίκη και όλη η κοινωνία της Κύπρου είναι αναστατωμένη. Το τελευταίο διάστημα, μάλιστα, η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης δέχεται πολλά παράπονα από τηλεθεατές καθώς η δράση του ήρωα της σειρά «Το Τατουάζ», του Ορφέα, θυμίζει τη δράση του 35χρονου, Νίκου Μεταξά, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της κυπριακής εφημερίδας Πολίτης.

Δεκάδες, λοιπόν, είναι οι πολίτες που ζητούν την άμεση διακοπή της σειράς που μεταδίδεται από τον Alpha Κύπρου, καθώς εντοπίζουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά ανάμεσα στον πρώην ίλαρχο και στον κεντρικό ήρωα της σειράς, που είναι επίσης serial killer. Αυτό που καταγγέλουν στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης είναι πώς το κοινό επηρεάζεται αρνητικά από τη συγκεκριμένη παραγωγή, καθώς η δράση του Ορφέα τους θυμίζει τη δράση του Μεταξά. Και ζητούν τη διακοπή της σειράς.

Πολλοί είναι δε, εκείνοι που θεωρούν πιθανό, ο δράστης να έχει εμπνευστεί και από τη δραματική σειρά, την οποία υπογράφει η ελληνικής καταγωγής σεναριογράφος Βάνα Δημητρίου. Κάτι τέτοιο βέβαια μοιάζει απίθανό, καθώς η πλοκή της σειράς ήρθε πολύ αργότερα σε σχέση με τη ροή των γεγονότων της υπόθεσης «Ορέστης», αφού η δράση του 35χρονου είχε ξεκινήσει νωρίτερα.

Από την πλευρά της, η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης έχει αρχίσει να εξετάζει, όπως άλλωστε οφείλει, κάθε παράπονο που λαμβάνει από τους πολίτες, γι’ αυτό και έβαλε στο στόχαστρό της τη δραματική σειρά. Φυσικά, η Αρχή λειτουργεί πάντα κατασταλτικά σε σχέση με τις υποθέσεις που εξετάζει, ενώ, σεβόμενη πάντα το δικαίωμα του δημιουργού και δεν παρεμβαίνει σε σενάρια, θεωρώντας το λογοκρισία, γι’ αυτό και ενεργεί αναλόγως στα πλαίσια της νομοθεσίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίεςτου ethnos.gr μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει αντίστοιχα παράπονα στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο από το κοινό που παρακολουθεί τη σειρά «Το Τατουάζ» στην Ελλάδα.