Πέρασαν πάνω από τέσσερα χρόνια από την ημέρα που η 4χρονη Μελίνα Παρασχάκη «έφυγε» από τη ζωή ύστερα από μια επέμβαση ρουτίνας, που υπεβλήθη στο Βενιζέλειο. Η μικρή άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο στις 29 Δεκεμβρίου του 2015 και η υπόθεση αναβιώνει σήμερα στο δικαστικό μέγαρο του Ηρακλείου.

Η υπόθεση εκδικάζεται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου όπου στο εδώλιο θα βρεθεί η αναισθησιολόγος που χειρίστηκε το περιστατικό και τής αποδίδονται ευθύνες στο στάδιο της μετεγχειρητικής διαχείρισης της διαδικασίας αφύπνισης του 4χρονου κοριτσιού.

Την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου του 2015 η Μελίνα εισήχθη στο Βενιζέλειο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργείο για «κρεατάκια». Ο προεγχειρητικός έλεγχος δεν έδειξε κάποιο πρόβλημα και τη Δευτέρα το άτυχο κοριτσάκι εισήχθη για το προγραμματισμένο χειρουργείο με τους γιατρούς να προχωρούν στην αφαίρεσή τους και στην τοποθέτηση σωλήνων στα αυτιά.

Κατά τη διάρκεια της ανάνηψης η 4χρονη Μελίνα παρουσίασε επιπλοκές με τους γιατρούς να την διασωληνώνουν ξανά και να την μεταφέρουν σε κρίσιμη κατάσταση στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ. Στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου το 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία της πνοή.

Πηγή: ethnos.gr