Τις σκληρότερες εικόνες που θα μπορούσε να βιώσει ένας άστεγος, πληρώνοντας τη σκληρή του μοίρα με την ίδια του τη ζωή, κατέγραψαν κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας σε κεντρικό δρόμο του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Θύμα της εν ψυχρώ δολοφονίας της από περαστικό ήταν μια άστεγη γυναίκα, η Ζίλντα Ενρίκε που ζητιάνευε λίγα κέρματα για να πάρει ψωμί. Η κάμερα καταγράφει τον περαστικό να βγάζει το όπλο του και να πυροβολεί εν ψυχρώ την άτυχη γυναίκα που του είχε ζητήσει ένα ρεάλ (περίπου 20 λεπτά του ευρώ, δηλαδή) για να φάει κάτι.

Ο περαστικός καταγράφεται να βγάζει το όπλο του, να πυροβολεί τη γυναίκα δυο φορές, εκείνη να σωριάζεται στον δρόμο κι αυτός ατάραχος να συνεχίζει τη διαδρομή του.

Το ίδιο ατάραχος, όταν συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα, εξήγησε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που τον λήστευε άστεγος και γι’ αυτό αντέδρασε κατ’ αυτόν τον τρόπο.

Όπως έγινε γνωστό από τις αρχές, ο Αντρέα Ράμος εκείνη τη μέρα που τράβηξε πιστόλι εναντίον της γυναίκας, αφαιρώντας της την ζωή, πήγαινε να ανοίξει το εστιατόριό του…

Με στοιχεία από The Sun, The New York Post