Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο “Θεοχάρης”, ο άνθρωπος που φέρεται να νοίκιασε την μονοκατοικία της Αναβύσσου στην οποία κρυβόταν το τελευταίο διάστημα ο Χριστόδουλος Ξηρός!

Συγκεκριμένα αργά το απόγευμα της Τρίτης η Αντιτρομοκρατική προχώρησε αρχικά στην προσαγωγή και στη συνέχεια στη σύλληψη, με δύο διαδοχικές επιχειρήσεις, δύο ατόμων στην Καλαμάτα. Ο ένας είναι ένας 54χρονος Έλληνας, μέλος του Αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και παλιός γνώριμος των αρχών αφού στο παρελθόν φέρεται να είχε εμπλοκή σε διάφορες υποθέσεις του αποκαλούμενου ‘σκληρού’ ποινικού δικαίου, για τον οποίο οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως ανήκει στους νέους συνεργάτες του Ξηρού, στη νέα ομάδα που προσπάθησε να δημιουργήσει το αρχιτρομοκράτης.

Ο δεύτερος είναι ένας 37χρονος Αλβανός υπήκοος, αυτός που φέρεται να εμφανιζόταν στον ιδιοκτήτη της μονοκατοικίας της Αναβύσσου αλλά και στους περίοικους ως υπαξιωματικός του πολεμικού ναυτικού με το όνομα Θεοχάρης, ο ίδιος δηλαδή που αρχικώς νοίκιασε το σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δύο συλληφθέντες ανήκουν στην στενή επιχειρησιακή ομάδα Ξηρού και αμέσως μετά την σύλληψη Ξηρού διέφυγαν από την Αθήνα στην Καλαμάτα, τόπο καταγωγής του 54χρονου Έλληνα. Ήδη εξετάζεται η εμπλοκή τους σε διάφορες αξιόποινες πράξεις, ενώ έχει σχηματιστεί εναντίον τους δικογραφία και μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα προκειμένου να απολογηθούν για τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Πηγή: Protothema.gr