Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η συνέντευξη τύπου για το PeopleRun 3. Τον δρομικό αγώνα για όλη την οικογένεια που αγαπήθηκε και έγινε θεσμός, ο οποίος φέτος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στο Κτήμα Συγγρού στο Μαρούσι.

Το «παρών» στη συνέντευξη τύπου έδωσαν οι συντελεστές του PeopleRun 3: ο ambassador του θεσμού φέτος Κωνσταντίνος Βασάλος, ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα Αντρέας Ίντρα, εκπρόσωποι του ΚΕΔΜΟΠ Χάρισε Ζωή –καθώς ο αγώνας στηρίζει το μήνυμα της δωρεάς μυελού των οστών- καθώς και εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Γεωπονικών Ερευνών του Κτήματος Συγγρού που κατά τη διάρκεια του event έχουν οργανώσει τρία διαφορετικά εκπαιδευτικά-ψυχαγωγικά προγράμματα για τους μικρούς μας φίλους.

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος μίλησε για τη σημασία του ευ αγωνίζεσθαι, αλλά και του σημαντικού σκοπού του PeopleRun 3, ο οποίος είναι η δωρεά μυελού των οστών μέσω του ΚΕΔΜΟΠ Χάρισε Ζωή που θα είναι κοντά μας την ημέρα εκείνη δίνοντάς μας τη δυνατότητα να γίνουμε εθελοντές δότες, αλλά και η δωρεά αίματος, καθώς στον Πύργο του Κτήματος θα βρίσκεται επιτελείο του ΕΚΕΑ και τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Αγία Όλγα.

Η Μαρία Παγώνη, διευθύντρια της Αιματολογικής κλινικής και της Μονάδας Μεταμόσχευσης μυελού των οστών του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, πρόεδρος της επιτροπής εθελοντισμούς της Ελληνικής αιματολογικής εταιρείας, ήταν μαζί μας και μας μίλησε με νούμερα για τους έλληνες που έχουν ήδη γίνει εθελοντές αιμοδότες και ξεπερνούν πλέον τους 70.000 βάζοντας το δικό τους λιθαράκι στην παγκόσμια τράπεζα που πλέον αγγίζει τα 30 εκατομμύρια εθελοντών δοτών. Όπως τόνισε το να βρεθεί συμβατός δότης εκτός οικογένειας για κάποιον που το έχει ανάγκη είναι εξαιρετικά δύσκολο. Όσο, λοιπόν, μεγαλώνει η δεξαμενή των εθελοντών δοτών, τόσο αυξάνεται η πιθανότητα να χαρίσουμε ζωή σε ένα συνάνθρωπό μας.

Οι συγγραφείς Αυγή Βάγια και Πηνεπόπη Κουρτζή, πρέσβειρες του Χάρισε Ζωή, μίλησαν με συναίσθημα, μέσα από τη δική τους προσωπική εμπειρία, εξηγώντας τι ήταν αυτό που τις ευαισθητοποίησε και ανέλαβαν τη μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια του ΚΕΔΜΟΠ για να διαδώσουν το σπουδαίο μήνυμα της δωρεάς μυελού των οστών.

Ο διευθυντής του ΙΓΕ του κτήματος Συγγρού, Γιώργος Μπαλωτής μίλησε για τα προγράμματα που έχει ετοιμάσει τον ινστιτούτο, ειδικά για τα παιδιά την ημέρα του αγώνα, και περιλαμβάνουν «Γνωριμία με τον κόσμο των μελισσών & τη σύγχρονη μελισσοκομία», «Περιπλάνηση στον κόσμο των φυτών και των εντόμων» και «Ξενάγηση στο Βοτανικό Κήπο και ενημέρωση για τα αρωματικά και θεραπευτικά φυτά».

Η Μαρίνα Βερώνη από το Runner Store, ενημέρωσε το κοινό για την ανοιχτή προπόνηση που διοργανώνεται την ερχόμενη Πέμπτη 19 Οκτωβρίου στις 18.30 στο κτήμα Συγγρού. Ο δρομέας ορεινών διαδρομών Γιώργος Διαλεκτός και το Runner Store θα τρέξουν μαζί με όσους το επιθυμούν (ακόμα κι αν δεν έχουν κάνει ακόμα εγγραφή στο PeopleRun3) τη διαδρομή του αγώνα, βοηθώντας όσους τρέξουν στις 22/10 στο PeopleRun 3 να αποδώσουν στο μέγιστο. To ραντεβού για την προπόνηση είναι στις 18.15 στο πάρκινγκ του κτήματος Συγγρού.

Να σημειώσουμε πως στα καταστήματα Runner Store στο Golden Hall στο Μαρούσι και στη Γλυφάδα ο κόσμος μπορεί να κάνει εγγραφές μέχρι την τελευταία μέρα, αλλά και να προμηθεύεται το backpack με το bib number του αγώνα και το gift pack.

Η brand manager του People, Σόνια Καζόνι, η οποία συντόνισε τη συζήτηση, ευχαρίστησε τον Κωνσταντίνο Βασάλο για το ρόλο του στον αγώνα, καθώς ο πρωταθλητής body building προσφέρθηκε με χαρά να γίνει ο πρεσβευτής του PeopleRun 3. H Σόνια Καζόνι έκανε ειδική μνεία στην Άννα Βίσση, η οποία θα βρεθεί στο PeopleRun 3 για να κάνει τις απονομές των βραβείων στους νικητές των δρομικών αγώνων, στηρίζοντας τους σκοπούς του.

Χρυσοί χορηγοί του PeopleRun 3 είναι οι εταιρείας Intermed και Uni-Pharma με τα πρωτοποριακά προϊόντα Eva Belle Boosters (restore & detox) καθώς και την οδοντόπαστα Family dental Care.

Τα Medi Prinou θα βρεθούν κοντά μας ενημερώνοντάς μας για τα νέα τους προγράμματα και παρέχοντας τα τεχνικά tshirts του αγώνα.

H Fyffes θα είναι μαζί μας προσφέροντας μπανάνες, το πιο γευστικό, υγιεινό και γεμάτο ενέργεια σνακ, σε όλους όσους βρεθούν στο PeopleRun 3.

Η Βίκος ΑΕ θα μας δροσίσει με ξεχωριστά αναψυκτικά και μεταλλικό νερό, ενώ παράλληλα στηρίζει την εθελοντική αιμοδοσία, δίνοντάς μας τη δυνατότητα εκείνη την ημέρα να δώσουμε αίμα.

Η Saucony, αμερικάνικη εταιρεία εξειδικευμένη στο running, θα προσφέρει το running gear, τεχνικά μπλουζάκια και κολάν, καθώς και running shoes για την ομάδα του People.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.