Η σύλληψη της 90χρονης γιαγιάς που πουλούσε τερλίκια σε λαϊκή αγορά της Θεσσαλονίκης έχει προκαλέσει την οργή της κοινής γνώμης. Ο τρόπος δε, που οι αστυνομικοί της φέρθηκαν στο τμήμα, προκάλεσε αισθήματα οργής και θλίψης.

Το γεγονός αυτό τόνισε και ο Αντώνης Κανάκης με το ξέσπασμά του χθες βράδυ στο Ράδιο Αρβύλα, αναφέροντας:

«Αχ θεέ μου, όλη η εξουσία βγαίνει πάνω στη γιαγιάκα. Πραγματικά, αν έχεις μπροστά σου μια γιαγιά 90 ετών και της μιλάς έτσι, δεν σου βγαίνει αβίαστα να είσαι απόλυτα ευγενικός μαζί της και να μιλάς κατ’ αυτόν τον τρόπο, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Τη συλλαμβάνουν, τη βάζουν στο περιπολικό, την πάνε στο τμήμα, της παίρνουν αποτυπώματα, γίνεται όλο αυτό και ένας ρε πού…η μου εκεί πέρα μέσα δεν μπορεί να πει “τι κάνουμε ρε μαλ…ες, τι κάνουμε γα…ώ την τρέλα μου”.

Ένας λογικός δεν υπάρχει να πει να αφήσουν τη γιαγιά να φύγει; Δεν είναι θέμα ευθυνοφοβίας κατά την προσωπική μου άποψη γιατί ευθυνοφοβία δεν υπάρχει όταν είναι να συλλάβουν άλλους κι άλλους. Αυτό είναι θρασύδειλο».

Έτσι λοιπόν επιβλήθηκε πρόστιμο 200 ευρώ από την αστυνομία στην 90χρονη που πουλούσε χωρίς άδεια στη λαϊκή αγορά των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης.

Η γιαγιά υπέστη την ταλαιπωρία να συλληφθεί, να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα και να περάσει τη διαδικασία της λήψης αποτυπωμάτων για να αφεθεί τελικά ελεύθερη, μετά από εντολή του εισαγγελέα, δώδεκα ώρες μετά τη σύλληψή της. Τώρα πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο των 200 ευρώ.