Η συνέντευξη που περίμενε όλη η Μεγάλη Βρετανία είναι γεγονός: ο Πρίγκιπας Ανδρέας μίλησε στην εκπομπή «Forensic» του BBC και τη δημοσιογράφο Έμιλυ Μάιτλις για τη σχέση του με τον παιδόφιλο επιχειρηματία Τζέφρι Επστέιν και την κατηγορία σε βάρος του από τη Βιρτζίνια Ρόμπερτς ότι όταν εκείνη ήταν 17 χρονών – και «σεξουαλική σκλάβα» του επιχειρηματία- είχαν συνευρεθεί σεξουαλικά στο Λονδίνο. Μάλιστα, υπάρχει και η επίμαχη φωτογραφία με τον Πρίγκιπα να έχει πιάσει αγκαλιά την 17χρονη τότε Ρόμπερτς, ενώ στην ίδια φωτογραφία διακρίνεται και η συνεργός του Επστέιν, Γκισλέν Μάξουελ.

Σκάνδαλο παιδεραστίας στο Μπάκιγχαμ: Η γυναίκα που «καίει» τον πρίγκιπα Άντριου στην πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη

Ο Δούκας της Υόρκης – και τρίτο παιδί της Βασίλισσας Ελισάβετ- αρνήθηκε ότι έχει συνευρεθεί σεξουαλικά με τη γυναίκα που τον κατηγορεί. Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι την επίμαχη βραδιά, του 2001, εκείνος είχε βγάλει την κόρη του Βεατρίκη για φαγητό. «Εκείνο το βράδυ είχα συνοδεύσει τη Βεατρίκη σ’ ένα απογευματινό πάρτι που γινόταν σε πιτσαρία. Και στη συνέχεια, επειδή απουσίαζε η τότε σύζυγός μου, Δούκισσα της Υόρκης, έμεινα με το παιδί, αφού είχαμε ως κανόνα όταν απουσίαζε ο ένας να μένει με τα παιδιά ο άλλος. Εκείνη την εποχή, μάλιστα, είχα πάρει άδεια από το Ναυτικό, όπου υπηρετούσα, και ήμουν σπίτι», περιγράφει ο Δούκας.

Η Ρόμπερτς είχε περιγράψει με λεπτομέρειες τη συνάντησή της με τον Πρίγκιπα, που οδήγησε σε συνεύρεση, και ανάμεσα σ’ αυτές είχε αναφέρει ότι εκείνος «είχε ιδρώσει πολύ» ενώ χόρευαν σε κλαμπ του Λονδίνου, πριν επιστρέψουν στο σπίτι του Επστέιν. Όμως, ο Δούκας αρνείται και αυτό το περιστατικό λέγοντας ότι «είναι αδύνατον να είχα ιδρώσει καθώς αντιμετωπίζω μια ιδιαίτερη ιατρική κατάσταση που δεν μου επιτρέπει να ιδρώνω ή δεν μου επέτρεπε τουλάχιστον εκείνη την εποχή.

Ο λόγος που δεν ίδρωνα τότε ήταν γιατί στη διάρκεια του Πολέμου των Φώκλαντ, όπου δέχτηκα πυρά, άρχισα να παράγω υπερβολικά επίπεδα ανδρεναλίνης και μου ήταν αδύνατον να ιδρώσω. Δεν έπρεπε να ιδρώσω, και μόνο αφού χρειάστηκε να κάνω κάποια πράγματα, μπορώ πλέον να ιδρώσω ξανά. Αλλά εκείνη την περίοδο είναι σίγουρο ότι δεν μπορούσα, δεν μου το επέτρεπε η κατάσταση της υγείας μου».

Και πρόσθεσε: «Δεν θυμάμαι να την έχω γνωρίσει ποτέ, είμαι σχεδόν σίγουρος ότι δεν ήμουν ποτέ μαζί της στο κλαμπ που λέει ότι συναντηθήκαμε. Υπάρχουν πολλά πράγματα σ’ αυτή την ιστορία που δεν είναι σωστά, κι ένα απ’ αυτά ότι δεν γνωρίζω καν που είναι αυτό το κλαμπ. Δεν πίνω, δεν νομίζω ότι αγόρασα ποτέ ποτέ σ’ αυτό το μπαρ, αν ήμουν εκεί».

Η επίμαχη φωτογραφία με τη 17χρονη

Η κουβέντα, βεβαίως, έφτασε και στη φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει στα μίντια και δείχνει να έχει περάσει το χέρι του γύρω από τη μέση της 17χρονης τότε Ρόμπερτς. Ωστόσο, ο Πρίγκιπας Ανδρέας ισχυρίζεται – ξανά- ότι δεν έχει καμία ανάμνηση απ’ αυτή τη φωτογραφία, ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να είναι και προϊόν επεξεργασίας, όπως εξάλλου πιστεύουν πολλοί υποστηρικτές του.

«Σίγουρα είμαι εγώ σ’ αυτή τη φωτογραφία. Ωστόσο, δεν πιστεύω ότι αυτή η φωτογραφία είναι στο Λονδίνο, γιατί όποτε βγαίνω στο Λονδίνο φοράω κουστούμι και γραβάτα. Αυτά είναι συνήθως τα ρούχα με τα οποία ταξιδεύω, όταν ταξιδεύω έξω. Υπάρχουν διάφορες φωτογραφίες με εμένα ντυμένο έτσι, αλλά όχι στο Λονδίνο», δήλωσε αρχικά. Και συνέχισε: «Συγγνώμη, αλλά ως μέλος της βασιλικής οικογένειας, εκτός του ότι το να φωτογραφηθώ δημοσίως είναι κάτι σπάνιο, οι αγκαλιές και οι δημόσιες εκφράσεις αγάπης δεν είναι κάτι που συνηθίζω. Αυτή είναι η καλύτερη εξήγηση που μπορώ να σας δώσω και φοβάμαι ότι αυτή η φωτογραφία τραβήχτηκε όχι με τον τρόπο που ισχυρίζονται ότι τραβήχτηκε».

Ο Δούκας της Υόρκης πρόσθεσε ότι η φωτογραφία φαίνεται να τραβήχτηκε στο σπίτι της Γκισλέν Μάξουελ, ωστόσο ισχυρίζεται ότι δεν έχει βρεθεί εκεί. «Κοιτάξτε, δεν θυμάμαι να τραβήχτηκε ποτέ αυτή η φωτογραφία. Δεν θυμάμαι να πήγα ποτέ στο πάνω δωμάτιο αυτού του σπιτιού».

Όσο για το αν έχει υποστεί επεξεργασία η φωτογραφία αυτή – κάτι που οι υποστηρικτές του ισχυρίζονται ότι διακρίνεται από τα χέρια του, που εμφανίζονται πρησμένα, και άρα δεν είναι δικά του -, ο Πρίγκιπας Ανδρέας λέει: «Από τις έρευνες που έχω κάνει, μπορεί κανείς να αποδείξει αν αυτή η φωτογραφία είναι ψεύτικη ή όχι, επειδή είναι μια φωτογραφία μιας φωτογραφίας μιας φωτογραφίας». Και κλείνει το θέμα λέγοντας: «Οπότε είναι δύσκολο να το αποδείξει κανείς, αλλά δεν θυμάμαι να έχω φωτογραφηθεί ποτέ εκεί»

*Με στοιχεία από τη DailyMail