Δεν έχει περάσει καιρός από την τρέλα του FaceApp και τα γερασμένα πρόσωπα που κατέκλισε τα social media, και τώρα μια νέα «μόδα» έρχεται να κάνει αίσθηση. Η ιστοσελίδαAIPortraits.com– που πλέον μπορείτε να βρείτε μόνο ως app-  σας δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψετε τις φωτογραφίες σας σε αναγεννησιακά πορτραίτα.

Η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε από μια ομάδα ερευνητών του MIT και του IBM και μπορεί να μετατρέψει τις παλιές selfies σε πραγματικά έργα τέχνης, και μάλιστα της Αναγεννησιακής περιόδου –σαν να έχουν σχεδιαστεί από τον Μικελάντζελο ή τον Μποτιτσέλι. Ο αλγόριθμος που χρησιμοποιεί μπορεί να να επιλέξει από μία γκάμα 45.000 κλασσικών έργων από την εποχή της Αναγέννησης.

Η εφαρμογή είναι αρκετά εύκολη στη χρήση της. Ανεβάζετε τη φωτογραφία σας και έπειτα αυτή την προσαρμόζει στο στιλ του καλλιτέχνη της Αναγέννησης που κρίνει ότι σας ταιριάζει. Αυτό είναι κάτι που δεν μπορείτε να κάνετε εσείς, καθώς υπεύθυνη για το matching είναι η τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία αυτής της online λειτουργία.

Όσο για τις φωτογραφίες που ανεβάζετε, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με το FaceApp, – το AIPortraits.com αναφέρει ότι όσες φωτογραφίες ανεβαίνουν στην ιστοσελίδα διαγράφονται και δεν αποθηκεύονται.

*Με στοιχεία από το futurism και Dailymail