Μπορείς να πιεις μια μπύρα οδηγώντας στην Κόστα Ρίκα

Στην Κόστα Ρίκα, μπορείς να πιεις ένα αλκοολούχο ποτό όσο οδηγείς – αρκεί να μην μεθύσεις. Μπορείς πολύ άνετα -και καθ΄όλα νόμιμα- να κρατάς μια μπύρα στο ένα χέρι και να οδηγείς με το άλλο. Αν όμως το αλκοόλ στο αίμα σου είναι πάνω από 0,75%, πας κατ’ ευθείαν φυλακή.

Μην κουνάς τη γροθιά σου προς τους άλλους οδηγούς στην Κύπρο

Όσο δελεαστικό κι αν είναι να κουνάς το χέρι και να κάνεις χειρονομίες προς έναν ενοχλητικό οδηγό, καλύτερα να κρατάς και τα δυο σου χέρια πάνω στο τιμόνι, όταν είσαι στην Κύπρο. Οι οδηγοί, που χωρίς να χρειάζεται σηκώνουν το χέρι από το τιμόνι μπορεί να αντιμετωπίσουν πρόστιμα – αν και κάποιες φορές ίσως επιβάλλεται να κάνεις κάποια χειρονομία σε κακούς οδηγούς, κυρίως για την ψυχική σου υγεία…

upl537cce1eba8e5

Μην τρως όταν οδηγείς στην Κύπρο

Στην Κύπρο, το να τρως ή να πίνεις (ακόμα και νερό) στη διάρκεια της οδήγησης, είναι παράνομο και κινδυνεύεις να τιμωρηθείς με ένα ωραιότατο πρόστιμο 85 ευρώ.

Να έχεις τη δική σου συσκευή για αλκοτέστ στη Γαλλία

Νομίζεις ότι, με το τελευταίο ποτό που ήπιες στο μπαρ, ξεπέρασες τα όρια; Αν ακολουθείς τους γαλλικούς νόμους, θα πρέπει να μπορείς να το διαπιστώσεις πολύ εύκολα – οι οδηγοί είναι υποχρεωμένοι να κουβαλούν μια συσκευή αλκοτέστ στο όχημα τους (ναι, περιλαμβάνονται και οι μοτοσικλέτες). Και ναι, σε αντίθετη περίπτωση, σε περιμένει πρόστιμο 11 ευρώ.

upl537cce093c2df

Κράτα το αυτοκίνητο σου καθαρό στη Ρωσία

Καλύτερα το αυτοκίνητο σου να αστράφτει από καθαριότητα, αν είσαι στη Ρωσία, γιατί σε αντίθετη περίπτωση, κινδυνεύεις με ένα βαρβάτο πρόστιμο 2.000 ρουβλιών (57 δολάρια, αλλά για τέτοια είμαστε τώρα;)

Μη μείνεις από βενζίνη σε γερμανικό αυτοκινητόδρομο

Φρόντισε να έχεις αρκετά καύσιμα για να ταξιδέψεις στη διάσημη γερμανική Autobahn. Αν ξεμείνεις από βενζίνη και σταματήσεις στην άκρη, παρανομείς. Για τους Γερμανούς, είναι παράνομο να σταματήσεις χωρίς λόγο στον αυτοκινητόδρομο -ναι το να σταματήσεις γιατί ξέμεινες από βενζίνη είναι παράλογο, καθώς θα μπορούσες να είχες προνοήσει σχετικά από πριν!

upl537cce3dc91eb

Να έχεις ένα δεύτερο ζευγάρι γυαλιά μαζί σου στην Ισπανία

Υπό μια έννοια, υπάρχει λογική: αν έχεις προβλήματα όρασης και χρειάζεσαι γυαλιά για να οδηγήσεις, πρέπει να έχεις ένα δεύτερο ζευγάρι διαθέσιμο στο αυτοκίνητο για παν ενδεχόμενο.

Χρησιμοποίησε 24 ώρες το 24ωρο τους προβολείς στη Σουηδία

Όταν είσαι στη Σουηδία, μην κορνάρεις στους αυτοκινητιστές που έχουν αναμμένους στη διάρκεια της ημέρας τους προβολείς τους. Το επιβάλλει ο νόμος, τα φώτα να είναι πάντα αναμμένα, 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, ακόμα και τον Ιούνιο, που ο ήλιος, σε ορισμένες περιοχές της χώρας, δεν δύει ποτέ.

Μην επιβιβάζεσαι στο αυτοκίνητο ενός μεθυσμένου οδηγού στην Ιαπωνία

Αν είσαι νηφάλιος, για ποιον λόγο θα έμπαινες ποτέ στο αυτοκίνητο ενός μεθυσμένου οδηγού; Εκτός από το να θέσεις τη ζωή σου σε κίνδυνο, στην Ιαπωνία κινδυνεύεις με νομικά μπλεξίματα – ναι, θα τιμωρηθείς εσύ ο ξεμέθυστος!

Μην οδηγείς με δεμένα μάτια στην Αλαμπάμα

Ειλικρινά θα θέλαμε να ξέρουμε την ιστορία πίσω απ’ αυτόν τον νόμο. Στην Αλαμπάμα, είναι παράνομο οι άνθρωποι να οδηγούν με κλειστά τα μάτια. Ακόμα και αν με κάποιον τρόπο θα έπρεπε να αποδείξουν ότι γνωρίζουν τη διαδρομή που θα κάνουν τόσο καλά, ώστε να την κάνουν με κλειστά τα μάτια!

Πηγή: thetoc.gr

Δείτε επίσης:

Λένον και Γιόκο Ονο: «Give Peace a Chance» και το κρεβάτι της διαμαρτυρίας

Η νέα γενιά της ελληνικής τέχνης είναι εδώ!

Κ. Βαρώτσος: «Παρακαλώ, περάστε στο σπίτι μου στην Αίγινα»

Κατέβασε τώρα το People για το iPad δωρεάν από το App Store