Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο 29χρονος Έντουαρτ Μάτζερτζικ ο οποίος κατάφερε και «έσπασε» τους προσωπικούς λογαριασμούς 300 διασημοτήτων υποκλέπτοντας προσωπικά δεδομένα μεταξύ των οποίων γυμνές φωτογραφίες και βίντεο!

Ο άνθρωπος που ανέβασε το υλικό στο διαδίκτυο προκαλώντας πολλαπλά… εγκεφαλικά στις διασημότητες, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης, με τη δράση του να εκτίνεται από το Νοέμβριο του 2013 έως τον Αύγουστο του 2014.

Ανάμεσα στα θύματα του ξεχώρισαν celebrities, όπως η Jennifer Lawrence, η Kate Upton και πολλές ακόμη διασημότητες, που είδαν το πολύ προσωπικό τους υλικό να δημοσιεύεται στο διαδίκτυο.

jennifer lawrence

Ο 29χρονος, αρνήθηκε την ενοχή της διανομής του υλικού και αποδέχτηκε μόνο τις κατηγορίες που αφορούν την λήψη του. Ο Μάτζερτζικ έστειλε στα θύματά του ένα e-mail phishing, ξεγελώντας τους και καταφέρνοντας να τους αποσπάσει τους κωδικούς πρόσβασης στα ηλεκτρονικά τους αρχεία. Στη συνέχεια τα χρησιμοποίησε για να αποκτήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς και να κλέψει προσωπικά δεδομένα από τα 300 θύματά του.

Όπως όλα δείχνουν αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης μέχρι πέντε χρόνια, αλλά τελικά του επιβλήθηκε 9μηνη φυλάκιση ύστερα από διακανονισμό. Οι δικηγόροι του, σε υπόμνημα που κατέθεσαν στο δικαστήριο, υποστήριξαν ότι η συμμετοχή του στην υποκλοπή περιορίζεται στην παράνομη λήψη για «προσωπική χρήση μόνο».