Τη σοβαρή περιπέτεια που έζησε με την υγεία του περιέγραψε στην εκπομπή «Αυτοψία» και τον Αντώνη Σρόιτερ, ο Πέτρος Τατσόπουλος. «Ξαφνικά ένιωσα μια μαχαιριά στον αέρα της εκπομπής, αλλά δεν είχα εμπειρία από τέτοιο πόνο», λέει για το πώς ξεκίνησαν όλα στον «αέρα» του Alpha και την εκπομπή του Τάκη Χατζή και τις δραματικές στιγμές που έζησε, μέχρι να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να υποβληθεί σε πολύωρο χειρουργείο.

«Νιώθω ότι μου δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία», είπε στη συνέντευξή του ο πρώην βουλευτής, που ο οξύς διαχωρισμός ανευρύσματος ανιούσας αορτής, με τον οποίο διαγνώστηκε, θα μπορούσε να του είχε κοστίσει τη ζωή, αν δεν είχαν συμβεί κάποιες ενέρειες με την ακρίβεια που συνέβησαν. «Έπρεπε να γίνει συντονισμός πολλών ανθρώπων με απόλυτη ακρίβεια σε μηδέν χρόνο. Δεν υπήρχε περιθώριο λάθους», περιγράφει.

Όπως εξήγησε ο Πέτρος Τατσόπουλος, εκείνο το πρωί τίποτα δεν προμύνηε ότι θα επακολουθούσε, αφού είχε σηκωθεί και ένιωθε καλά και βρέθηκε στα στούντιο του Alpha για να μιλήσει στην εκπομπή:

«Ήταν προγραμματισμένο να βγούμε μετά τον Γιάννη Λύρα, τον πλαστικό χειρουργό. Αν είχε μιλήσει πριν από εμάς, θα είχε φύγει. Με τον Δημήτρη Βίτσα υπήρχε μια αμοιβαία εκτίμηση, αλλά όχι κάτι ιδιαίτερα θερμό. Δεν υπήρχε κανένας λόγος έντασης στο στούντιο. Κάποια στιγμή, ενώ μιλούσε ο Βίτσας, ένιωσα μια πολύ δυνατή και έντονη μαχαιριά στο στήθος. Πανικοβλήθηκα και τους είπα τι ότι ένιωσα έναν πόνο και να μου επιτρέψουν να αποχωρήσω», θυμάται.

Και συνεχίζει με τις δραματικές στιγμές που ακολούθησαν:

«Κατευθείαν σκέφτηκα το οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, που ήταν και η πρώτη διάγνωση. Σκέφτηκα ότι μπορεί να τσιμπήσαμε το έμφραγμα, οπότε καλύτερα να την κάνω από το στούντιο πριν έρθει η κάσα. Σκέφτηκα μήπως πεθάνω στον τηλεοπτικό αέρα. Ο Δημήτρης δεν κατάλαβε τι ακριβώς συνέβη και ήταν εντελώς φυσικό. Δήλωσε «ναι, βεβαίως, αλλά να τελειώσω πρώτα» και εννοούσε φυσικά, απ’ ό,τι φάνηκε, να τελειώσει τη φράση του και να τελειώσουμε την κουβέντα. Αυτό μεταφράστηκε ως η απόλυτη αναλγησία του συριζαίου, προκειμένου να πει την άποψή του… Εισέπραξα την αμηχανία ενός ανθρώπου που δεν ήξερε τι συμβαίνει και στη συνέχεια βοήθησε, συμπαραστάθηκε, πήρε τηλέφωνο τη γυναίκα μου, την ενημέρωσε, την καθησύχαζε…

Όλο αυτό η γυναίκα μου το είδε στην τηλεόραση σε απευθείας μετάδοση. Ήμουν στο πάτωμα του πλατό περιμένοντας το ασθενοφόρο, ενώ η εκπομπή συνεχιζόταν κανονικά. Είχα από πάνω μου και τον Βίτσα και τον Λύρα, οι οποίοι μου κάνουν και συντροφιά περιμένοντας το ΕΚΑΒ. Αφού με παρέλαβαν, το πιο σημαντικό ήταν το πόσο απείχε ο Alpha από το νοσοκομείο που θα με πήγαιναν, στο Ιπποκράτειο. Δεν είναι κοντά, είναι πολύ μακριά. Αν το ΕΚΑΒ έπαιρνε τη λογική οδό, από Κηφισίας, τώρα δεν θα ήμουν εδώ. Για καλή μου τύχη ο Alpha είναι και κοντά στην Εθνική οδό.

[…]

Η πίεσή μου είχε πέσει στο πάτωμα. Ο Δημήτρης Λυμπεριάδης, ο επικεφαλής καρδιοχειρουργός, είπε ότι η πίεσή μου ήταν στο 3 με 4. Αυτό σημαίνει πως ήταν θέμα λίγων λεπτών για να συμβούν μια σειρά από τραγωδίες από τις οποίες πρέπει να σου πω, ο θάνατος δεν ήταν και η σημαντικότερη. Για αυτούς που η εργατική τους δύναμη είναι το μυαλό τους, το να έχουν μη αναστρέψιμες εγκεφαλικές βλάβες, κατ’ επέκταση κινητικές, ηπατικές, νεφρικές, μπορεί να είναι χειρότερο και από το θάνατο. Το ανεύρυσμα μπορούσε να λειτουργήσει σαν πυροκροτητής για μια σειρά από τραγωδίες, με πολύ λίγες πιθανότητες να έβγαινα ζωντανός, το ανεύρυσμα θεωρείται μια από τις υψηλότερες αιτίες αιφνίδιου θανάτου ενώ, μόνο το 33% επιζεί και από όσους καταφέρουν να επιζήσουν από το χειρουργείο».

Στην ερώτηση για το τι πέρασε από το μυαλό του εκείνη τη στιγμή, ο Πέτρος Τατσόπουλος είπε:

«Ως πιθανότητες τα πάντα. Δεν υπάρχει κάποια προϋπηρεσία, κάποιο δεδικασμένο στο κεφάλι μου που να λέει «Α, θα γίνει σαν την άλλη φορά… δεν ξέρω… μπορεί να πάω σπίτι μου, μπορεί να πάω και στο 1ο Νεκροταφείο»».

Πέτρος Τατσόπουλος: Η πρώτη ανάρτηση του μετά το εξιτήριο – Όσα λέει για τους γιατρούς του