Μετά από μια 5ωρη χειρουργική επέμβαση και παραμονή μιας εβδομάδας στο νοσοκομείο, ο Πέτρος Τατσόπουλος πήρε εξιτήριο. Ήταν την περασμένη Τρίτη όταν εξέφρασε στον αέρα της πρωινής εκπομπής του Alpha την έντονη αδιαθεσία του, αλλά πλέον αυτά ανήκουν στο παρελθόν.

Τα πολύ δύσκολα φαίνεται να έχουν περάσει για τον πολιτικό. Δεν θα είχαν περάσει όμως αν δεν βρίσκονταν οι γιατροί του Ιπποκράτειου να κάνουν τα αδύνατα δυνατά.

Γι΄αυτό ο Πέτρος Τατσόπουλος θέλησε να σταθεί αποκλειστικά και μόνο σε αυτούς στην πρώτη ανάρτησή του μετά το εξιτήριο. Με μια φωτογραφία από το χειρουργείο, ο κύριος Τατσόπουλος ευχαρίστησε εμμέσως πλην σαφώς τους γιατρούς.

«Τη στιγμή που οι περισσότεροι από εμάς αναλώνουν τον υπερπολύτιμο και -καθώς αποδεικνύεται- τον ανεπίστρεπτο χρόνο μας σε μικρότητες που θα ξεχαστούν πριν καν πέσει η νύχτα, η σκέψη μας τρέχει στους λίγους, αλλά και στους τόσο «κρίσιμα πολλούς» για την επιβίωση ενός έθνους, που κάνουν το καλό και το ρίχνουν στο γιαλό, δίχως καμία εξυπηρέτηση να μην προσδοκούν ως ελάχιστη ανταπόδοση. Το να αναγνωρίσω ότι μου έσωσαν τη ζωή είναι το λιγότερο. Έχω όμως την εντύπωση ότι έσωσαν και τη συνείδησή μου. Εκείνοι, για μια ακόμη φορά, καθαρισαν για λογαριασμό όλων μας».