Την προηγούμενη Τρίτη, ο Πέτρος Τατσόπουλος κατάφερε να ανησυχήσει τους πάντες, όταν στον αέρα της τηλεοπτικής εκπομπής του Alpha, Εκτός Γραμμής, έπαθε οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής.

Ο τρόπος με τον οποίο μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, η καλή του τύχη να βρίσκεται γιατρός στο κτήριο και να του παράσχει τις Πρώτες Βοήθειες μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο και η αγωνιώδης εισαγωγή του στο χειρουργείο, χωρίς καν να ολοκληρωθεί η διαδικασία της νάρκωσης είναι πλέον γνωστά.

Εκείνο που δεν ήταν τόσο γνωστό και ήρθε στο φως μέσα από την εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, ήταν η συγκίνηση του καρδιοχειρουργού, Δημήτρη Λυμπεριάδη, που ήταν και ο πρώτος που αποφάσισε να αφήσει στην άκρη όλες τις υπόλοιπες εξετάσεις και να βάλει τον 59χρονο συγγραφέα άμεσα στο χειρουργείο.

Μάλιστα, ο διακεκριμένος καρδιοχειρουργός συγκινήθηκε, όταν ανακάλεσε στη μνήμη του τα γεγονότα εκείνης της ημέρας, λέγοντας ότι η εμπειρία του ήταν εκείνη που τον έκανε να δει ότι ο Τατσόπουλος δεν έχει καθόλου χρόνο για επιπλέον εξετάσεις και ότι θα πέθαινε αν δεν τον άνοιγαν αμέσως.

Ο διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής στο Ιπποκράτειο, Δημήτρης Λυμπεριάδης, στις  περιγραφές του στην Τατιάνα Στεφανίδου για τα κρίσιμα πρώτα λεπτά και τις ώρες αγωνίας που ακολούθησαν, πραγματικά συγκλονίζουν, ενώ ο ίδιος δεν έκρυψε τη συγκίνησή του για το μοιραίο που κατάφερε να αποτρέψει.

Στο μεταξύ, απ’ ό,τι όλα δείχνουν, μέρα με τη μέρα ανακτά τις δυνάμεις του και το εξιτήριο από το νοσοκομείο είναι πλέον κοντά. Μάλιστα, επ’ αυτού ανέβασε και ένα ελαφρώς χιουμοριστικό και αισιόδοξο μήνυμα στο Facebook, ο φίλος του Τατσόπουλου και επίσης συγγραφέας, Απόστολος Δοξιάδης, ενημερώνοντας για την πορεία της υγείας του.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣήμερα το απόγευμα υπέβαλα στον Petros Tatsopoulos την παραίτησή μου από προσωρινός Εκπρόσωπος Τύπου του,…

Geplaatst door Apostolos Doxiadis op Maandag 7 oktober 2019