Πέθανε ο ηθοποιός, Γιώργος Κοτανίδης σε ηλικία 74 χρονών, βυθίζοντας σε θλίψη τον καλλιτεχνικό κόσμο.
Ο Γιώργος Κοτανίδης εκτός από ηθοποιός, ήταν σκηνοθέτης και συγγραφέας.

Γεννήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου 1945 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Δείγμα της δουλειάς του στο θέατρο είναι οι παραστάσεις Το δείπνο (2018), Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα (2013), Πρόβα νυφικού (2014), Το πένθος ταιριάζει στην Ηλέκτρα (2013), Περικλής (2011), Δυτική αποβάθρα (2014).

Ο Γιώργος Κοτανίδης είχε φοιτήσει για δύο χρόνια στην Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλο­νίκης, όπου μπήκε «κατά λάθος», και ασχολήθηκε κυρίως με τη δημιουργία του φοιτητικού θεάτρου και της κινηματογραφικής λέσχης (ΦΟΘΚ).

Κατά τη διάρκεια της επταετίας της Χούντας , άφησε το πανεπιστήμιο και βρέθηκε στην Αθήνα και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Δραματική Σχολή, το 1970.

Ο ηθοποιός συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα, καθώς από νωρίς είχε ενταχθεί Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα Ελλάδας (ΕΚΚΕ) και σε άλλους φορείς, όπως η Ελληνο­ευρωπαϊκή Κίνηση Νέων (ΕΚΙΝ).

Εξαιτίας της αντιδιδακτορικής δράσης του είχε συλληφθεί πολλές φορές, ενώ φυλακίστηκε και βασανίστηκε. Την περίοδο 1980-85 δημιούργησε με τον Θ. Κακουλίδη τον εκδοτικό οίκο «Ιθάκη», εστιάζοντας στην κυκλοφορία βιβλίων για το θέατρο, τη μουσική και το σινεμά.

Θα συνεργαστει με την Άννα Συνοδινού, τον Γιώργο Μιχαηλίδη, τον Αλέξη Σολομό, την Ξένια Καλογεροπούλου, τον Μιχάλη Κακογιάννη, τον Γιάννη Χουβαρδά, τον Κωνσταντίνο Αρβανιτάκη, τη Νέα Πορεία, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Από Μηχανής Θέατρο, το Θέατρο Στοά και άλλους θιάσους και σκηνοθέτες, ερμηνεύοντας ρόλους σε όλα τα θεατρικά είδη.

Ο θίασος «Σαλτιμπάγκοι» ιδρύθηκε με δική του πρωτοβουλία το 2004 και εκεί ανέβασε πλήθος έργων («QED ή Τι απέδειξε ο κύριος Φάινμαν» του Πίτερ Παρνέλ,  «Δέκατη έβδομη νύχτα» του Απόστολου Δοξιάδη, «Bal-Trap» του Ξαβιέ Ντιριγκέρ, «Low Level Panic» της Κλερ Μακ Ιντάιρ, «Μια τρελή μέρα» του Ερίκ Εμανουέλ Σμιτ, «Οι αγνοούμενοι» του Βασίλη Κατσικονούρη, κ.α).

Συνεργάστηκε με την Κατερίνα Ευαγγελάτου στο «Cock» του Μάικ Μπάρτλετ, καθώς και με το «Εθνικό Θέατρο».

Στον κινηματογράφο ερμήνευσε ρόλους σε ελληνικές και διεθνείς παραγωγές, ενώ είχε γράψει το σενάριο της ταινίας «Πάμπτωχοι Α.Ε.».

Για λογαριασμό της κρατικής τηλεόρασης είχε γράψει και παρουσιάσει αρκετές εκπομπές και τηλεπαιχνίδια, ενώ η χαρακτηριστική φωνή του «υπέγραψε» πολλές εκπομπές στο ραδιόφωνο, με ιστορικά ή οικολογικά θέματα.