Το μεγαλύτερο πτηνό που πέταξε ποτέ στην Γη ανακάλυψαν οι Αμερικανοί ερευνητές, με άνοιγμα φτερών επτά μέτρων. Το πουλί έζησε πριν 25 με 28 εκατομμύρια χρόνια και ζύγιζε 22 έως 40 κιλά.

Θεωρείται ότι ήταν διπλάσιο του «βασιλικού άλμπατρος», του μεγαλύτερου πουλιού που πετάει αυτή τη στιγμή στη Γη με  άνοιγμα πτερύγων τρεισήμισι μέτρα, ενώ είναι μεγαλύτερο από τον προηγούμενο κάτοχο του τίτλου του  «μεγαλύτερου πουλιού»το magnificens, που έμοιαζε με κόνδορα, είχε φτερούγες εξήμισι μέτρων και ζούσε στην Αργεντινή πριν από 6 εκατ. χρόνια.

Σύμφωνα με το econews, τα απολιθώματα συλλέχθηκαν το 1983 κατά τη διάρκεια εργασιών δίπλα στο αεροδρόμιο του Τσάρλεστον, ωστόσο μόλις πρόσφατα έγινε αντιληπτή η σημασία τους.

«Αυτό το πουλί θα σκοτείνιαζε τον Ήλιο, καθώς περνούσε από πάνω. Από κοντά, μπορεί να έφερνε στο νου κάποιον δράκο. Οπωσδήποτε όσοι το κοιτούσαν θα ένιωθαν δέος και η καρδιά τους χτυπούσε γρηγορότερα», δήλωσε ο Ντάνιελ Ξέπκα από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, ο οποίος δεν απέκλεισε να βρεθούν τα απολιθώματα ακόμη μεγαλύτερων πουλιών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα GREEN θέματά μας!