Με σπουδές στην Ιταλία και την Ισπανία και έχοντας μια επιτυχημένη διαδρομή ως στελέχη διεθνών οίκων μόδας και πολυεθνικών εταιρειών στο εξωτερικό, η Φαίδρα Κατσάμπα και η Μυρτώ Λούπα αποφάσισαν να αγνοήσουν την κρίση που μαστίζει την Ελλάδα και να επενδύσουν τα όνειρά τους και τα χρήματά τους στη χώρα. Το εγχείρημα ονομάζεται Park House, το αντικείμενο είναι τσάντες, από δερμάτινα και pony back packs και clutches μέχρι weekend bags, hand bags και τσάντες παραλίας και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα start up που, με έδρα την Αθήνα, ανοίγει τα φτερά του για να ταξιδέψει και στις αγορές του εξωτερικού.

Διαβάστε ακόμα:Τα ελληνικά δερμάτινα που «βάζουν κάτω» φίρμες του εξωτερικού

Τι σας οδήγησε να ξεκινήσετε αυτή την εταιρεία;

Θέλαμε και οι δύο να ξεκινήσουμε μια δική μας δουλειά και, παρά τις αντίξοες συνθήκες και μια εύκολη πρόσβαση σε δουλειές στο εξωτερικό, αποφασίσαμε να συμβάλλουμε στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, στήνοντας μια επιχείρηση που διατηρεί όλη την παραγωγή στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας μόνον Έλληνες προμηθευτές, και στον βαθμό που μας επιτρέπεται, μόνο ελληνικά υλικά και πρώτες ύλες. Θεωρούμε ότι έχουμε πάρει την σωστή απόφαση γιατί η Ελλάδα έχει αξιόλογους ανθρώπους, που μπορούν να προσφέρουν πολλά.

Η ιδέα του “Park House” πώς προέκυψε;

Μυρτώ Λούπα: Park House farm, λεγόταν το εξοχικό του παππού μου στην Αγγλία, ένα μαγικό μέρος όπου περνούσαμε τις διακοπές μας ως παιδιά. Ο παππούς μου ήταν ένας πολύ σημαντικός και καθοριστικός άνθρωπος στη ζωή μου, κι έτσι πρότεινα στη Φαίδρα να ονομάσουμε την εταιρεία Park House στην μνήμη του.

Διαβάστε περισσότερα στο: Fortunegreece.com