Βρισκόμαστε σε ένα από τα βορειότερα σημεία της κατοικούμενης Ευρώπης. Σε ένα από τα βορειότερα σημεία της Φινλανδίας. Λίγο πιο πάνω είναι το Ροβανιέμι. Είμαστε στη νήσο Χαϊλουότο, στο βόρειο σημεία του Κόλπου Μποθνία, ανάμεσα σε Σουηδία και Φινλανδία. Καταλαβαίνει κανείς πως τέτοια εποχή το νησί αλλά και η Σκανδιναβία γενικότερα, βιώνουν το συνηθισμένο τους κρύο με θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Αυτό είναι το πρώτο στοιχείο που βοήθησε ώστε να σχηματιστεί ένα υπέροχο θέαμα σε μια από τις παραλίες του νησιού. Μια ακολουθία από άπειρες μπάλες πάγου την έχει καλύψει εξ ολοκλήρου.

Σύμφωνα με επιστήμονες που μίλησαν στο CNN, αυτό το φαινόμενο έχει εξήγηση. Επειδή το έδαφος και η παραλία έχουν αποκλειστικά πάγο τέτοια εποχή του χρόνου, όταν το κύμα σκάει με δύναμη, σπάει τον πάγο σε κομμάτια. Καθώς γυρίζει πίσω προς τη θάλασσα το κύμα, τραβάει με μια κυκλική φορά τα κομμάτια και τα ξεβγάζει πάλι προς τα έξω. Απ΄αυτή την κίνηση παίρνουν το κυκλικό τους σχήμα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο θέαμα καλύπτει μεγάλο μέρος της ακτογραμμής, με τους αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για μίλια.