Καλώς ή κακώς, τα αθλήματα για άτομα με ειδικές ανάγκες δεν προκαλούν το ίδιο πάθος στο κοινό και γι΄αυτό η προβολή τους είναι χαμηλότερη. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παντού. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα περισσότερο. Δεν μειώνει δηλαδή τα επιτεύγματα των αθλητών, ούτε τα μεγεθύνει στη βάση του οίκτου και της συμπάθειας. Ο θαυμασμός πρέπει να είναι αυτούσιος και ίδιος με τον θαυμασμό που υπάρχει για το επίτευγμα του Τσιτσιπά. Γι΄αυτό το λόγο, ο Πάνος Τριανταφύλλου αξίζει μια θέση στο σάιτ μας, που ασχολήθηκε με την κατάκτηση του Τσιτσιπά.

Ο Πάνος Τριανταφύλλου είχε ένα ατύχημα το 2004 σε ηλικία 18 ετών και από τότε καθηλώθηκε σε αναπηρικό αμαξίδιο. Την Κυριακή πέτυχε εξίσου μια τεράστια διάκριση σε ένα αγώνισμα που έχουμε να επιδείξουμε πολλά περισσότερα σε σχέση με όσα είχαμε επιδείξει στο τένις στην προ Τσιτσιπά εποχή.

Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ξιφασκίας με αμαξίδιο στο Άμστερνταμ, εμπλουτίζοντας κι άλλο τη συλλογή του με μετάλλια που έχει κατακτήσει όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείται με το άθλημα.

Μιλώντας στο δελτίο του Open, ο Πάνος Τριανταφύλλου ανέφερε τα εξής: «Μου έλεγε ο προπονητής μου ότι πάω για χρυσό ή ασημένιο. Το πίστεψε εκείνος, το πίστεψα κι εγώ και έγινε. Στόχος μου είναι το χρυσό και στους Παραολυμπιακούς στο Τόκιο. Έχεις από πίσω σου τον ελληνικό λαό και θες να τον κάνεις περήφανο».

Πηγή Φωτογραφίας: Facebook