Ήταν 28 Φεβρουαρίου του 1986 όταν ο Ούλοφ Πάλμε και η σύζυγός του Λίζμπεθ γυρνούσαν από κινηματογράφο και ένας άντρας τους πυροβόλησε, σκοτώνοντας τον τότε Σουηδό πρωθυπουργό και τραυματίζοντας τη γυναίκα του. Για πολύ καιρό μετά τη δολοφονία, η αστυνομία δεν είχε βρει ούτε το όπλο του εγκλήματος ούτε και τον ένοχο σαφώς.

Μονάχα ένας Κρίστερ Πέτερσον ήταν που είχε συνδεθεί αρχικά με το έγκλημα, συνελήφθη, αλλά εν συνεχεία κρίθηκε ότι δεν είχε καμία συμμετοχή.

34 χρόνια μετά, ο ερευνητής της δολοφονίας, Κρίστερ Πέτερσον κι αυτός (με K στα αγγλικά, ενώ με Ch ο αρχικός ένοχος), έκανε δηλώσεις και άφησε να εννοηθεί πως έχει βρει στοιχεία που οδηγούν στον δολοφόνο.

«Πλέον εργαζόμαστε σε οδούς που είναι πολύ ενδιαφέρουσες και στόχος μου είναι μέσα στο πρώτο μισό του 2020 να είμαστε σε θέση να λάβουμε μία απόφαση για το εάν θα πρέπει να ασκήσουμε διώξεις. Εξακολουθώ να αισθάνομαι βέβαιος ότι θα είμαστε ικανοί να παρουσιάσουμε τι έγινε στις 28 Φεβρουαρίου 1986. Τι συνέβη τη στιγμή της δολοφονίας και ποιος ήταν υπεύθυνος».

Αυτό που ξεκαθάρισε ο Πέτερσον είναι πως η υπόθεση βρίσκεται χρονικά κοντά στο να μην ασκηθούν διώξεις και να κλείσει ο φάκελος, κάτι που θα συμβεί σίγουρα αν βρεθεί πως ο δολοφόνος δεν βρίσκεται πια εν ζωή.