Συνοδεύομενος από τη σύζυγό του και δημοσιογράφο, Σία Κοσσιώνη, από συνεργάτες και φίλους έφτασε λίγο πριν τις 18.00 σήμερα στην Ακαδημία Πλάτωνος και για την ορκωμοσία του, ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί στο πάρκο της Ακαδημίας, καθώς αυτή είναι η πρώτη φορά που Δήμαρχος της Αθήνας αποφασίζει να ορκιστεί στο συγκεκριμένο σημείο της πρωτεύουσας.

Ο κ. Μπακογιάννης έλαβε τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς ήθελε ουσιαστικά και συμβολικά να δείξει ότι από την πρώτη στιγμή των καθηκόντων του θα δώσει τη μάχη της καθημερινότητας στην πόλη, κι αυτή, όπως είχε πει θα είναι μια μάχη που δεν θα δοθεί μόνο στο κέντρο αλλά και στις 129 γειτονιές των επτά Δημοτικών Κοινοτήτων της Αθήνας.

Επιπροσθέτως, η Ακαδημία Πλάτωνος είναι μία από αυτές τις γειτονιές που εκτός από τα μεγάλα τους προβλήματα δεν παύουν να διατηρούν μικρούς και μεγάλους, ιστορικούς και σύγχρονους θησαυρούς που οι πολίτες ξέχασαν μέσα στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια η Αθήνα.

Περισσότερα σε λίγο…