«Έχουν πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα…», το σχόλιο είναι ενδεικτικό των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει το video που ανέβασαν στο Instagram δυο διάσημες Ρωσίδες influencers.

Οι 24χρονες Αντέλια και Αλίνα Φακτέεβα, λοιπόν, φόρεσαν τα ακριβά τους ρούχα, πήραν τα κινητά τους, παρήγγειλαν σούσι και τάισαν μπροστά στην κάμερα έναν άστεγο άντρα σε αναπηρικό καροτσάκι. Κι όλο αυτό για να πάρουν μέρος σ’ ένα διαγωνισμό που λέγεται «We care» (Νοιαζόμαστε) και καλεί κόσμο να κάνει καλές πράξεις για να κερδίσει δώρα(!). Τα δώρα αυτά περιλαμβάνουν iphones, plastations κι άλλα ακριβά gadgets.

Οι δυο 24χρονες, που γνώρισαν τη φήμη ποστάροντας σέξι φωτογραφίες τους μέσα σε πολυτελή γιοτ και αεροπλάνα, ακούγονται να λένε η μία στην άλλη: «Τον δυστυχή, φαίνεται να μην έχει φάει τίποτα εδώ και πολύ καιρό!». Και έκριναν, βεβαίως, ότι έπρεπε να τον ταίσουν σούσι… Στο τέλος του video ακούγεται ο ίδιος ο άστεγος να λέει: «Όλοι ξέρουν ότι υπάρχουν καλοί άνθρωποι που κάνουν καλές πράξεις».

Η οργή για τις δίδυμες influencers δεν άργησε να ξεσπάσει, ιδίως όταν έγινε γνωστό ότι ο άστεγος δεν είναι κάποιος ηθοποιός, αλλά πραγματικός άστεγος: το όνομά του είναι Γιούρι Ζασορίν και ήταν μελισσοκόμος.

Με σχόλιά τους στα social media, εξοργισμένοι χρήστες τις κατηγορούν για έλλειψη αντίληψης και σχέσης με την πραγματικότητα και για υποκρισία («Αυτές οι χήνες δεν ενδιαφέρονται καθόλου για τον άστεγο, ήθελαν μόνο το iPhone», έγραψε χαρακτηριστικά κάποιος).

Το επίμαχο video στο Instagram των αδελφών: