Εκτός κυβέρνησης μένει η Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αρνήθηκε το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς δεν ευοδώθηκε η συζήτηση για τη δημιουργία ενός διευρυμένου υπερυπουργείου.

Αυτή η διαφωνία φαίνεται να ήταν και ο λόγος που σημειώθηκε καθυστέρηση στην ανακοίνωση του νέου υπουργικού συμβουλίου πριν από λίγο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται τελικά να επέλεξε να μην προχωρήσει σε συνένωση των  υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού, και να εμπιστευθεί τη θέση στην κυρία Λίνα Μενδώνη, μετά και την άρνηση της Όλγας Κεφαλογιάννη.

Ας σημειωθεί πως η κυρία  Κεφαλογιάννη εξελέγη πρώτη σε σταυρούς στην Α’ Αθήνας, ενώ στο παρελθόν είχε διατελέσει υπουργός Τουρισμού.  Η ίδια φρόντισε με ανακοίνωσή της να ευχαριστήσει τους ψηφοφόρους της.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους δεκάδες χιλιάδες πολίτες της Αθήνας που μου έκαναν την ύψιστη τιμή να με εκλέξουν, για τρίτη συνεχόμενη φορά, πρώτη στην Α’ περιφέρεια Αθηνών.   Όλες και όλους, που στήριξαν και σε αυτές τις εκλογές την παράταξη μας.

Όλες και όλους τους πολίτες της Αθήνας, ανεξάρτητα από το τι ψήφισαν, τους οποίους συνάντησα, άκουσα και με τους οποίους συζήτησα αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου.   Για έναν πολιτικό, η μεγαλύτερη τιμή και ευθύνη είναι η εκλογή του από τον λαό. Η εντολή που του δίνει να υπερασπιστεί αρχές, αξίες, ήθος και ύφος.

Και αυτή την εντολή πρέπει να σέβεται και να τιμά.   Αυτή, τον ορίζει και τον οδηγεί. Μπροστά μας έχουμε μια ιστορική ευθύνη να φέρουμε την πολιτική αλλαγή στον τόπο. Μια καθαρή εντολή εθνικής ανασυγκρότησης, για να πάμε τη χώρα μπροστά.   Οι προκλήσεις και οι δυσκολίες είναι μεγάλες.   Οφείλουμε να ανταπεξέλθουμε, να δώσουμε μαζί και αυτή τη μάχη για μια καλύτερη Ελλάδα.   Εμείς, συνεχίζουμε σταθερά μαζί.», ήταν η πλήρης δήλωσή της.