Παιδεία και ο «ψηφιακός ανένδοτος» στη γραφειοκρατία, μαζί με το ξεμπλοκάρισμα μεγάλων επενδύσεων όπως το Ελληνικό, η διαχείριση της «νάρκης» της ΔΕΗ και η ασφάλεια, αποτελούν τις σημειολογικές προτεραιότητες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως προκύπτει από τις πρώτες κινήσεις του νέου πρωθυπουργού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα το πρωί θα ξεκινήσει τον κύκλο των καθιερωμένων επισκέψεων στα υπουργεία από το Παιδείας, όπου θα τον υποδεχθούν η υπουργός Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη, και όχι τυχαία. Η παιδεία είναι ένα πεδίον μεταρρυθμιστικής δόξης λαμπρόν κατά τη νέα κυβέρνηση και δη ένα πεδίο το οποίο δεν υπόκειται στους δημοσιονομικούς περιορισμούς της μετα-μνημονιακής εποχής.

Δεύτερος σταθμός του πρωθυπουργού θα είναι το απόγευμα το νέο ουσιαστικά υπουργείο Επικρατείας για την ψηφιακή μεταρρύθμιση, όπου θα τον υποδεχθεί ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος έχει αναλάβει το κρίσιμο έργο της καταπολέμησης της γραφειοκρατίας οριζόντια στο δημόσιο, αναλογικής και ψηφιακής. Κρίσιμο έργο, όχι μόνο για να δείξει η νέα κυβέρνηση απτά αποτελέσματα για τη ζωή των πολιτών, αλλά για να δείξει μεταρρυθμιστικό πρόσωπο στους εταίρους.

Στο Μαξίμου δεν έδειξαν να ανησυχούν για τις δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για τα πρωτογενή πλεονάσματα, καθώς όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές: «Η κ. Μέρκελ δεν λέει τίποτε διαφορετικό από αυτό που έχει προαναγγείλει ότι θα..

Δείτε τη συνέχεια στο Fortunegreece.com