Ο Αντώνης Σαμαράς έχει χιούμορ. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του. Αυτό όμως το καταλάβαμε και εμείς, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή.

Ο ίδιος, όταν αναφέρθηκε στην πρόταση του Υπουργού Οικονομικών για τα αέναα ομόλογα, απευθύνθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Ουάου που θα έλεγε και ο κύριος Βαρουφάκης», προκαλώντας όπως ήταν φυσικό και επόμενο πολλά γέλια στο Κοινοβούλιο αλλά και στον Πρωθυπουργό, ο οποίος σήκωσε ψηλά τα χέρια.

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε: «Πήγατε έξω και είπατε το προεκλογικό σας ποίημα. Τους είπατε για νέο ονομαστικό κούρεμα χρέους και  εισπράξατε ένα όχι από όλους. Τους είπατε για συνδιάσκεψη χρέους. Σας είπαν όλοι ένα ξερό όχι. Τους είπατε για αέναα ή άληκτα ομόλογα, τα λεγόμενα perpetuals. Μα είναι δυνατόν; Ανασύρατε κύριε Τσίπρα ένα εργαλείο απ’ τα βάθη της ιστορίας,  το οποίο χρησιμοποίησε η Μεγάλη Βρετανία για να καλύψει ανάγκες της ενόψει του 7ετούς πολέμου στα μέσα του 18ου αιώνα. Στη συνέχεια το χρησιμοποίησε και πάλι η Βρετανία για να καλύψει τις δαπάνες της στους Ναπολεόντειους Πολέμους στις αρχές του 19ου αιώνα. Και τέλος στις αρχές του 20ου αιώνα για να καλύψει τις υπέρογκες ανάγκες της στα τέλη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ουάου που θα έλεγε και ο κύριος Βαρουφάκης».

Δείτε καρέ καρέ την αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα:

tsipras samaras1 tsipras samaras2 tsipras samaras3 tsipras samaras4

Διαβάστε ακόμα:

Πώς χρησιμοποιεί ο Γιάνης Βαρουφάκης την «Θεωρία Παιγνίων»

Video ντοκουμέντο: Ο Γιάνης Βαρουφάκης με πλούσια μαλλιά!

Κι όμως είναι ο Γιάννης Βαρουφάκης με κοστούμι και παπιγιόν στο Λονδίνο

Κατέβασε τώρα το People για το iPad δωρεάν από το App Store