Ανέλαβε CEO της Lamda Development λίγο πριν ξεσπάσει η κρίση, τον Μάρτιο του 2009. Στην πενταετία που ακολούθησε, η εταιρεία είχε μια διαρκή ανοδική πορεία, αποτέλεσμα συγκεκριμένων στρατηγικών κινήσεων και πρωτοβουλιών. Οι συμφωνίες που κλείστηκαν από τον ίδιο και την ομάδα του, μεσούσης της κρίσης, εδραίωσαν τη θέση της Lamda στην αγορά του real estate. H εξαγορά το 2010 του υπόλοιπου 40% του Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, η οποία σηματοδότησε τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης του εμπορικού κέντρου, ενδυνάμωσε περαιτέρω τη θέση της εταιρείας στον κλάδο.

Ακολουθεί η πρώτη αποκρατικοποίηση στην Ελλάδα, τον Οκτώβριο του 2012, με την επικύρωση της σύμβασης αγοραπωλησίας του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης (IBC), όπου στεγάζεται το Golden Hall. Καίριες κινήσεις, που το 2013 εκτοξεύουν τη λειτουργική κερδοφορία (EBITDA) των τριών εμπορικών κέντρων The Mall Athens, Golden Hall και Mediterranean Cosmos σε επίπεδα υψηλότερα του 2009.

Και ακολουθεί φέτος τον Μάρτιο το Ελληνικό, με τη Lamda να κρίνεται προτιμητέος επενδυτής. Γιος νευρολόγου ψυχίατρου, ο Οδυσσέας Αθανασίου αποφασίζει στα 14 του χρόνια, βλέποντας σε τομή ένα πλαστικό κρανίο στο ιατρείο του πατέρα του, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ακολουθήσει το επάγγελμά του.

660x440_1-1

Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα της Νομικής Αθηνών και έπειτα από ένα MBA στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, εργάστηκε για έντεκα χρόνια στην Αμερική και τη Γαλλία. Ακολούθησαν η Diageo και ο Τιτάνας στην Ελλάδα. Σήμερα, η πρόκληση του Ελληνικού, του πιο σύνθετου και φιλόδοξου έργου αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη, είναι ένα μεγάλο στοίχημα όχι μόνο για τη Lamda αλλά και για τον ίδιο προσωπικά, καθώς πιστεύει ακράδαντα ότι η Ελλάδα παρουσιάζει τεράστιες ευκαιρίες για ανάπτυξη.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Οδυσσέα Αθανασίου στην Αναστασία Παρετζογλου, αποκλειστικά στο νέο τεύχος του περιοδικού Fortune, που κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο με την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Πηγή: Fortunegreece.com