Ο Μπόρις Τζόνσον έχασε και την πολιτική στήριξη του αδελφού του, Τζο

Στη συνεδρίαση που έγινε στη Βουλή των Λόρδων πριν από 3 μέρες, ο Μπόρις Τζόνσον επιτέθηκε από του βήματος στον Τζέρεμι Κόρμπιν και χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις. Για πολλούς αναλυτές αυτή ήταν μια κίνηση συσπείρωσης του κόμματός του. Μια κίνηση ενίσχυσης του ηθικού και της πίστης στη θέση του για No Deal Brexit. Αποδεικνύεται πως απέτυχε αυτή του η τακτική, αν ήταν τέτοια.

Κι αυτό γιατί οι αμφισβητήσεις προς το πρόσωπό του πληθαίνουν, με την τελευταία να έρχεται εκ των έσω. Για την ακρίβεια πιο εκ των έσω δε θα μπορούσε, αφού ο Τζο Τζόνσον δεν είναι μόνο υπουργός στην κυβέρνηση. Είναι και ο αδελφός του Μπόρις.

Ο Τζο Τζόνσον δήλωσε την παραίτησή του χθες βράδυ μετά από πολύ λίγο καιρό που είχε επανέλθει σε κυβερνητικό πόστο κι αυτή ήταν η δεύτερη παραίτησή του σε αυτά τα δύο χρόνια που συζητιέται ο τρόπος του Brexit. Στην πρώτη μάλιστα αποχώρησε γιατί ήταν υπέρμαχος ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.

Στην ανακοίνωση του, που σόκαρε τον πρωθυπουργό και έφερε σε μεγαλύτερη ανισορροπία το κόμμα των Συντηρητικών, ο Τζο Τζόνσον κάνει λόγο για μια εσωτερική σύγκρουση. Μια σύγκρουση ανάμεσα στην επιθυμία του να στηρίξει την οικογένεια του και στην ανάγκη να προασπίσει το εθνικό συμφέρον. Ένα εθνικό συμφέρον που κοντράρεται με το σχέδιο του Μπόρις Τζόνσον.

Κάτι που σημαίνει πως δεν πιστεύει στα όσα ευαγγελίζεται ο αδελφός του. Η παραίτηση ήρθε μετά κι από την προτροπή του Μπόρις Τζόνσον προς τον Κόρμπιν να γίνουν εκλογές στις 15 Οκτωβρίου, από τη στιγμή που καταψηφίστηκε από τη Βουλή η πρόταση του για το Brexit.

Μετά τον Τζο Τζόνσον ακολούθησαν κι άλλες αποχωρήσεις από το κόμμα των Συντηρητικών. Κατόπιν όλων των εξελίξεων, οι αναλυτές στη Βρετανία επισημαίνουν πως είναι δείγμα της ξεροκεφαλιάς και της εγωιστικής φιλοδοξίας του πρωθυπουργού που δεν έχει πρόβλημα να θυσιάσει τα πάντα για να πείσει ότι κατευθύνει τη χώρα προς τη σωστή κατεύθυνση.