Σήμερα συμπληρώνονται 36 χρόνια από το θάνατο της αείμνηστης Maria Callas και η Λυρική Σκηνή τίμησε χτες τη σπουδαία αοιδό του 20ου αιώνα με ένα συγκινητικό μουσικό δρώμενο που είχε άρωμα πόλης.

Ο νοσταλγικός μουσικός περίπατος που διεξήχθηκε σε πέντε σταθμούς της πόλης όπου έζησε η μεγάλη σοπράνο ως Μαρία Καλογεροπούλου στα πρώτα της επαγγελματικά βήματα καλούσε τους Αθηναίους να ακολουθήσουν το team της Λυρικής Σκηνής υπό τη διεύθυνση του Μύρωνα Μιχαηλίδη σε ένα καλοφτιαγμένο ταξίδι στο χρόνο. Μουσείο της Ακρόπολης. Ηρώδειο. Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων. Δημαρχείο της Αθήνας. Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Ένας απρόσμενα μεγάλος αριθμός ετερόκλητων ανθρώπων όλων των ηλικιών προκάλεσαν το αδιαχώρητο ακολουθώντας ευλαβικά την πομπή από venue σε venue. Una voce poco fa, από τον Κουρέα της Σεβίλλης του Rossini, Vissi d’ arte από την Tosca του Puccini, Sempre Libra και Libiamo, από την Traviata του Verdi, Caro nome» από τον Ριγκολέτο του Verdi

Διαβάστε ακόμα Νύχτες πρεμιέρας: Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου

Σε κάθε στάση οι αξιόλογες και δημοφιλείς ερμηνεύτριες της Λυρικής Σκηνής,  Μαρία Μητσοπούλου Ειρήνη Καράγιαννη,  Τζούλια Σουγλάκου, Αντωνία Καλογήρου, Βασιλική Καραγιάννη, Μυρσίνη Μαργαρίτη,  Ελένη Βουδουράκη, Έλενα Κελεσίδη, Τσέλια Κοστέα τραγούδησαν τις άριες που είχαν απογειωθεί από τη φωνή της Maria Callas. Στην τελευταία στάση, στον κήπο του Αρχαιολογικό Μουσείο το συγκινημένο κοινό είχε την ευκαιρία να δει το μουσικό «δράμα» στην κορύφωση του. Ντυμένη με το κοστούμι της ντίβας της όπερας, όταν είχε υποδυθεί την Μήδεια το 1953 στη Φλωρεντία, η Δήμητρα Θεοδοσίου έδωσε μια συγκινητική performance τραγουδώντας το La luce langue από τον Μάκβεθ του Verdi. Και καταχειροκροτήθηκε. 

Δείτε επίσης Maria Callas: Το στυλ της μεγαλύτερης σοπράνο