Είναι ο πιο ερωτικός τραγουδιστής στην εγχώρια μουσική σκηνή. Τα τραγούδια του έχουν γίνει χιλιάδες αφιερώσειςαπό ερωτευμένους. Ο Γιάννης Πάριος μιλάει για την παιδική του ηλικία και μας ταξιδεύει σε μια εποχή, που η απλότητα σου πρόσφερε την ευτυχία.

«Η κυρά – Μαρουσώ ήταν ο καπετάνιος του σπιτιού. Και ο καπετάν Χαράλαμπος δούλευε στα ψαροκάικα και αργότερα έγινε φαροφύλακας», διηγείται ο τραγουδιστής στην Real life. Τα καλοκαίρια τα περνούσαν στο φάρο του ακρωτηρίου Κόρακας στις Κυκλάδες. Το ύψος του ήταν πάνω από δέκα μέτρα και το χρησιμοποιούσαν ως ένα είδος ψυγείου, τοποθετώντας εκεί πάνω τα φρούτα για να είναι δροσερά. Όλη του η μέρα περνούσε παίζοντας ξένοιαστος στα βράχια. Εκεί ήταν και η πρώτη φορά που σκέφτηκε ότι θα γίνει τραγουδιστής:

«Εκεί άκουσα πρώτη φορά τραγούδι από μεγάφωνα. Περνούσε το στενό ένα πλοίο και από το κατάστρωμα ακουγόταν Νάσος Πατέτσος σε ένα παλιό σουξέ, το Άσπρο μου περιστέρι πέτα. Ξάπλωσα μπρούμυτα άκρη άκρη, πάνω απ’ το κενό, κοίταζα τα κύματα να σκάνε στη ρίζα του βράχου, εβδομήντα μέτρα κάτω και άκουγα μαγεμένος. Και είπα ”Μια μέρα θα περνάει από εδώ ένα άλλο καράβι και θα παίζει ένα τραγούδι που θα λέω εγώ”».

Ψάχνοντας τις αναμνήσεις μέσα στα σοκάκια του μυαλού του, θυμήθηκε ποια είναι η πιο ωραία εικόνα που έχει από τα παιδικά του χρόνια και τον βοήθησε να πάρει το δρόμο που πήρε στη ζωή. Αυτή δεν είναι άλλη από τις Κυριακές, τις οποίες μόλις σηκωνόταν η μητέρα από το κρεβάτι, πήγαινε και ξάπλωνε δίπλα στον πατέρα του για να του τραγουδήσει ή να του ψέλνει. Η φωνή του πατέρα του δεν φεύγει ποτέ από το μυαλό του και πιστεύει ότι εκείνος του πέρασε στο κύτταρο του την αγάπη και τις γνώσεις για τη μουσική.

Διαβάστε ακόμη: Ο τραγουδιστής θυμάται την παιδική του ηλικία και μας γνωρίζει τους γονείς του μέσα από τα δικά του μάτια.

Ο Γιάννης Πάριος αποκαλύπτει ότι το μεγαλύτερο χάρισμα της μητέρας του ήταν ότι ήξερε να τιμωρεί με ένα τρόπο, που ταυτόχρονα ήταν και συμβουλή. Πάντα φρόντισε να μην κοπούν οι δεσμοί της οικογένειας ανάμεσα στα πέντε παιδιά της. Όταν την έχασε σε ηλικία ενενήντα ένα ετών σκέφτηκε: «Δεν θα υπάρχει πια η σίγουρη αγκαλιά όπου η εξομολόγηση μου περνούσε χωρίς καμία κριτική».

Τον πατέρα του τον έχασε, όταν ο τραγουδιστής ενηλικιώθηκε. Αυτή η τεράστια απώλεια τον έκανε να καταλάβει ότι ο πόνος μπορεί να αποτελέσει έμπνευση. Τότε έγραψε και ένα τραγούδι με τίτλο Καρδιά μου μόνη, το οποίο τραγούδησε πολύ αργότερα ο Τόλης Βοσκόπουλος.