Ο Άκης Τσοχατζόπουλος επιστρέφει στη φυλακή μετά την απόρριψη του αιτήματος αναίρεσης από τον Άρειο Πάγο. Συγκεκριμένα, το Ποινικό Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου απέρριψε το αίτημα, που είχε υποβάλλει ο πρώην υπουργός κατά της καταδικαστικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που του επέβαλε κάθειρξη 19 ετών για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, για την υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών.

Το ΣΤ’ Τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου έκρινε ότι η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου ήταν εμπεριστατωμένη και αιτιολογημένη και απέρριψε τους ισχυρισμούς τόσο του Άκη Τσοχατζόπουλου, αλλά και των συγκατηγορουμένων του.

Πριν λίγες ημέρες (28/5) ο Άκης Τσοχατζόπουλος διεκομίσθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο καθώς διαπιστώθηκε επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του. Η σύζυγος του Βίκυ Σταμάτη σε πρόσφατη συνέντευξη της είχε δηλώσει πως ο πρώην υπουργός είναι πολύ εξαντλημένος και η κατάσταση της υγείας του είναι πολύ επιβαρυμένη. «Στον Άκη απομένει συγκεκριμένος χρόνος ζωής… Είναι στη χειρότερη κατάσταση της υγείας του. Θα μου επιτρέψετε να μην επεκταθώ στο θέμα της υγείας, γιατί δεν θα ήθελα να δώσω χαρά σε εχθρούς και αντιπάλους» ανέφερε χαρακτηριστικά η Βίκυ Σταμάτη.

Εκτός από τον Άκη Τσοχατζόπουλο στη φυλακή θα οδηγηθούν δυο ακόμη συγκατηγορούμενοι του, ένας δικηγόρος και ένας χρηματιστής, οι οποίοι καταδικάστηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη έξι ετών, ο καθένας.