Οι μετεωρολόγοι κάνουν ήδη λόγο για τα πλέον ακραία καιρικά φαινόμενα, προκειμένου να εξηγήσουν αυτό που συνέβη χθες στη Βόρεια Ελλάδα και ξέσπασε με ασυγκράτητη μανία στη Χαλκιδική.

Και ενώ περιμένουμε εξέλιξη των φαινομένων με βροχές, καταιγίδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, χθες στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκε ο πιο τρομακτικός κεραυνός που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια.

Όσο για την πρόβλεψη του καιρού τις επόμενες ώρες, αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου, στη Χαλκιδική, στις Σποράδες, στην Εύβοια και σε παράκτια κυρίως τμήματα της ανατολικής και βόρειας χώρας θα σημειωθούν σήμερα.

Χαλκιδική – κακοκαιρία: Η συγκλονιστική στιγμή που καταπλακώθηκαν ο Ρώσος τουρίστας και ο γιος του

Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές ή καταιγίδες μετά το μεσημέρι στα νότια και πιθανόν στα ορεινά της Κρήτης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από 8 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 12 έως 28, στην Ήπειρο από 15 έως 32 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 29, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 22 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 30, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 31 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Κεντρικού και Βόρειου Αιγαίου από 19 έως 28 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη από 19 έως 32 και στα Δωδεκάνησα από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.