Την πόρτα της εξόδου του τελευταίου αεροσκάφους που απογειώθηκε από την Ουχάν, την εστία του νέου κοροναϊού, οι λιγοστοί επιβάτες που κατάφεραν να επιβιβαστούν φορούσαν όλοι τους μάσκα και αφηγήθηκαν μια «τεταμένη» κατάσταση στην πόλη που έχει πλέον τεθεί σε καραντίνα.

«Θα μπορούσα να έχω επιβιβαστεί με 40 πυρετό!», είπε ο Φιλίπ Ντοζέρ, ένας από τους πρώτους Γάλλους που αποβιβάστηκε από την πτήση AF139 της Air France, που προσγειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού. Ο Ντοζέρ, που ζει στην Ουχάν εδώ και έξι μήνες μαζί με τη σύζυγό του, Βερόνικα, αιφνιδιάστηκε από τους ελάχιστους ελέγχους που έγιναν στους επιβάτες και μίλησε για την «ένταση» στην πόλη.

Η μητρόπολη των 11 εκατομμυρίων κατοίκων είναι στο επίκεντρο της επιδημίας από την οποία έχουν ασθενήσει περισσότεροι από 600 άνθρωποι και 18 από αυτούς πέθαναν. Κρούσματα έχουν ήδη να καταγράφονται και σε άλλες χώρες.

«Όλοι οι φίλοι μας έμειναν εκεί. Όλοι φορούν μάσκα. Εμείς είχαμε κλείσει εισιτήρια εδώ και πολύ καιρό, για να κάνουμε διακοπές με την ευκαιρία του κινεζικού Νέου Έτους», είπε, συνειδητοποιώντας πόσο τυχερός ήταν που κατάφερε να ανέβει στο αεροπλάνο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο ethnos.gr