Μετά τον «Κώδικα Da Vinci», που προκάλεσε σάλο και αντιδράσεις σε όλον τον κόσμο, ένα νέο συγγραφικό εγχείρημα έρχεται να συζητηθεί. Ο λόγος για το «The lost gospel», ή αλλιώς «Το χαμένο Ευαγγέλιο», που παρουσιάζει τον Ιησού να έχει παντρευτεί την αδελφή ψυχή του, Μαρία Μαγδαληνή, και να έχει αποκτήσει μαζί της δυο παιδιά.

Το βιβλίο, που έγραψαν από κοινού ο καθηγητής θεολογίας Barrie Wilson και η συγγραφέας-ιστορικός Simcha Jacobovici, κυκλοφορεί έξι εβδομάδες πριν τα Χριστούγεννα, προκειμένου να προκαλέσει τα συναισθήματα των Χριστιανών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, οι δύο συγγραφείς βασίζουν τις διατυπώσεις τους σε χειρόγραφα 1.450 ετών, που βρήκαν στην Βρετανική βιβλιοθήκη και χρειάστηκαν μήνες για να τα μεταφράσουν.

ihsous magdalini tainia

Αναλυτικότερα, μέσα σε αυτό υποστηρίζεται, ότι ο Ιησούς παντρεύτηκε τη Μαρία Μαγδαληνή και έκαναν δύο παιδιά, δεκατρία χρόνια πριν τη σταύρωση του μέχρι την οποία μεσολάβησε και μια απόπειρα δολοφονίας της Μαγδαληνής, η οποία -όπως σημειώνεται- ήταν «αυθεντική» Παρθένος Μαρία.

Όπως αναφέρει το ίδιο ρεπορτάζ, τα χειρόγραφα που μετέφρασαν οι δύο συγγραφείς είναι αυθεντικά και γραμμένα στη συριακή, διάλεκτο της μέσης αραμαϊκής που ομιλείτο ευρέως στην Ανατολική Αραβία και εμφανίστηκε τον πρώτο αιώνα μ.Χ. Κανένας δε γνωρίζει γιατί δεν είχαν μεταφραστεί μέχρι σήμερα.

Όλες οι πληροφορίες από το βιβλίο που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας έχουν προκαλέσει αίσθηση, ακόμα και σε δόγματα της χριστιανοσύνης που δεν αντιδρούν συχνά σε τέτοιες απόψεις. Η Αγγλικανική Εκκλησία, για παράδειγμα, αντέδρασε κάνοντας λόγο για βιβλίο που έχει περισσότερα κοινά με τον «Κώδικα Da Vinci», παρά με τα Ευαγγέλια.

Διαβάστε ακόμα:

Ποια είναι η πραγματική «Μαρία Μαγδαληνή» στις ζωές των ηθοποιών που υποδύθηκαν τον Ιησου

Η κατάρα των ηθοποιών που ενσάρκωσαν τον Ιησού

Αναγνωρίζετε τον Έλληνα πρωταγωνιστή του Ιησού από την Ναζαρέτ;

Κατέβασε τώρα το People για το iPad δωρεάν από το App Store