Σοκ έχει προκληθεί στον παγκόσμιο αθλητισμό από τον θάνατο του 28χρονου Ρώσου πυγμάχου, Μαξίμ Νταντάσεφ.

Ο νεαρός αθλητής έφυγε από τη ζωή μόλις τέσσερις ημέρες μετά τον πολύ σοβαρό τραυματισμό που είχε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μποξ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 20ης Ιουλίου.

Πιο αναλυτικά το βράδυ του Σαββάτου ο Νταντάσεφ αγωνιζόταν στην πολιτεία του Μέριλαντ απέναντι στον Πορτορικανό Σουμπριέλ Ματίας, διεκδικώντας τον τίτλο του πρωταθλητή κόσμου στην κατηγορία των μεσαίων βαρών.

Στον 11ο γύρο όμως οι προπονητές του Νταντάσεφ, αναγκάστηκαν να ζητήσουν την οριστική διακοπή του αγώνα προκειμένου να προφυλάξουν την υγεία του καθώς ο αθλητής είχε δεχτεί πλήθος χτυπημάτων.

Λίγη ώρα μετά τον αγώνα, ο 28χρονος ένιωσε έντονη αδιαθεσία και στη συνέχεια κατέρρευσε. Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου οι γιατροί διέγνωσαν βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και ο αθλητής υπεβλήθη σε κρανιοτομή. Δυστυχώς όμως δεν άντεξε και τελικά τέσσερις ημέρες μετά άφησε την τελευταία του πνοή.

Στο σοκαριστικό βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, βλέπουμε τον προπονητή του Νταντάσεφ να τον παρακαλάει να τον αφήσει να σταματήσει τον αγώνα με τον Ρώσο αρχικά να αρνείται.