Σε θρίλερ εξελίσσονται οι έρευνες για το θάνατο του βρέφους, 11 μηνών, από τη Συρία, που πέθανε το πρωί της Κυριακής στο νοσοκομείο Παίδων. Και αυτό γιατί υπάρχει μία «απόσταση» ανάμεσα στα λεγόμενα του αρμόδιου ιατροδικαστή και των αξιωματικών της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση. Η «απόσταση» αυτή σχετίζεται με το εάν το μωρό κακοποιήθηκε σεξουαλικά ή όχι.

Ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι εντόπισε στην εξέτασή του στοιχεία που δείχνουν σεξουαλική κακοποίηση. Από την πλευρά τους αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. δεν διαψεύδουν φυσικά τον ιατροδικαστή (άλλωστε δεν θα μπορούσαν να το κάνουν, καθώς αποτελεί μία ξεχωριστή επιστήμη που δεν την γνωρίζουν), ωστόσο εκφράζουν κάποιες επιφυλάξεις. Ουσιαστικά αφήνουν ανοιχτό ένα μικρό ενδεχόμενο τα σημάδια κακοποίησης που βρέθηκαν να είναι τελικά αποτέλεσμα της φαρμακευτικής αγωγής που έπαιρνε το βρέφος, το οποίο υπέφερε από επιληπτικούς σπασμούς. Αναλυτικότερα, αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο τα φάρμακα για τους επιληπτικούς σπασμούς να προκαλούν σημάδια που να παραπέμπουν σε κακοποίηση παρά φύση.

Διαβάστε τι απάντησαν οι γονείς στους αστυνομικούς και τι έδειξε η εξέταση για σεξουαλική κακοποίηση στα αδέλφια του βρέφους στο ethnos.gr