Στις 9 Δεκεμβρίου το ηφαίστειο στη νήσο Γουακάρι στη Νέα Ζηλανδία εξερράγη και προκάλεσε τον τρόμο στους 47 ανθρώπους που ήταν εκείνη τη στιγμή στο νησί. Όλοι καταπλακώθηκαν από τη στάχτη και τους βράχους που έσκαγαν από ψηλά. Οι νεκροί από το τραγικό γεγονός έφτασαν τους 20, ενώ όσοι ανασύρθηκαν ζωντανοί, βρίσκονται μέχρι σήμερα στο νοσοκομείο για να τους περιποιηθούν τα τραύματα.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και η 48χρονη Λίζα Ντάλοου. Η Λίζα βρισκόταν στο νησί με τον άντρα της Γκάβιν και την κόρη τους Ζόε. Όταν εξερράγη το ηφαίστειο, θυμάται να τρέχουν μαζί και τους βράχους να σκάνε γύρω τους και πάνω τους και να τους καταπλακώνουν. Από εκεί και μετά το απόλυτο κενό. Η Λίζα έπεσε σε κώμα και για δύο μήνες ήταν σε μηχανική υποστήριξη στο νοσοκομείο Alfred στη Μελβούρνη. Μέχρι που την Τρίτη, ως εκ θαύματος, ξύπνησε και σίγουρα δεν θα ήθελε να έχει ξυπνήσει.

Αυτό γιατί το πρώτο που έμαθε όταν μπόρεσε να συνδεθεί ξανά με την πραγματικότητα, είναι ότι ο άντρας και η κόρη της δεν τα κατάφεραν και πέθαναν.

«Δεν μπορεί να πιστέψει ότι πέθαναν. Θυμάται να γίνεται η έκρηξη και να τους λέει να τρέξουν. Θυμάται πως οι βράχοι έπεφταν γύρω της και στην πλάτη της. Θυμάται να λέει «πού είναι οι διασώστες; πότε θα έρθουν να μας σώσουν»; Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με ό,τι της λέμε γιατί είναι βαθύ το τραύμα και είναι πολύ συναισθηματικά τα πράγματα» δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ο πεθερός της.