Η καριέρα του Ροναλντίνιο στα γήπεδα ήταν λαμπρή με πολλούς τίτλους. Ωστόσο μετά το ποδόσφαιρο, τίποτα δεν πάει καλά για τον Βραζιλιάνο σούπερσταρ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Folha η δικαιοσύνη της χώρας του, έχει λάβει σκληρά μέτρα για τον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή και τα πρόστιμα που του επιβάλλει είναι συνεχή και βαριά.

Το δικαστήριο του Ρίο αποφάσισε να κατασχέσει 57 ακίνητα της ιδιοκτησίας του Ροναλντίνιο στην ευρύτερη περιοχή και το Σάο Πάολο. Μάλιτσα ο Ρόνι, δεν μπορεί να βγει από τη χώρα λόγω της κατάσχεσης και των δύο διαβατηρίων του οποίου είναι κάτοχος, ισπανικού και βραζιλιάνικου.

Αυτή η περιπέτεια κυνηγάει τον Ρόνι από το 2012 για ένα σπίτι που είχε χτίσει σε εξωτική περιοχή, αλλά είχε πρόβλημα με την οικολογική άδεια. Το Γενάρη του ’12 το δικαστήριο είχε διατάξει την κατεδάφιση του ράντσου, όμως ο Ροναλντίνιο και ο Ρομπέρτο ντε Άσις ούτε καν που εμφανίστηκαν στη διαδικασία.

Από τότε μέχρι σήμερα ο Ροναλντίνιο φέρεται να μην έχει πληρώσει τίποτα σε φόρους και πρόστιμα, γεγονός που έφερε όλο τα παραπάνω.