Είναι από αυτά που λες ότι συμβαίνουν μόνο στη χώρα μας και τελικά μάλλον έτσι είναι αφού στα δικαστήρια έφτασε η κακή σχέση μιας νονάς με τους γονείς του παιδιού που αποφάσισε να βαφτίσει…

Ειδικότερα, πριν από λίγες ημέρες, το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών κλήθηκε να συζητήσει την αγωγή μιας γυναίκα που ζητά να της επιστραφεί ο βαφτιστικός σταυρός από λευκόχρυσο και διαμάντια, αξίας 1.300 ευρώ, ο σταυρός δηλαδή που δώρισε στο παιδί πριν από δυο χρόνια και κατά την τέλεση του μυστηρίου της βάπτισης.

Συμφωνα με την πολυσέλιδη αγωγή της, με την οποία ασχολήθηκε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», το μυστήριο έλαβε χώρα στις 30 Σεπτεμβρίου του 2017 σε κεντρική εκκλησία των Αθηνών.

Τα περίεργα ξεκινούν ακριβώς από τη στιγμή του μυστηρίου, καθώς η νονά πριν δωρίσει τον σταυρό στο παιδάκι, ζήτησε από τους γονείς του να υπογράψουν σύμβαση δωρεάς του αντικειμένου (!).

Κατά την ίδια η γνωριμία με το ζευγάρι των κουμπάρων είχε γίνει μέσω συγγενών έναν χρόνο πριν από τη βάφτιση, ενώ βρίσκονταν αρκετά συχνά σε κοινές παρέες και εκείνοι ήταν που της είχαν προτείνει να βαφτίσει το παιδί τους.

Η νονά επιμένει ότι κολακεύτηκε από την πρόταση και προσπάθησε με κάθε τρόπο να φανεί αντάξια της περίστασης: αδιαφορώντας για τον οικονομικό παράγοντα, κάλυψε τα έξοδα που της αντιστοιχούσαν,  φροντίζοντας να αγοράσει μόνο ό,τι καλύτερο και πιο ακριβό για το βαφτιστήρι της.

Μετά την τέλεση του μυστηρίου, νονά, γονείς και λοιποί συγγενείς γευμάτισαν σε εστιατόριο της περιοχής που είχαν επιλέξει οι εναγόμενοι. Οι γονείς του παιδιού και η ίδια συμφώνησαν να το συνοδέψει, όπως ορίζει το έθιμο, στην εκκλησία τις τρεις πρώτες Κυριακές για να λάβει τη Θεία Κοινωνία.

Όπως αναφέρει στην αγωγή της, όταν εκείνη έφτασε πρώτη στην εκκλησία συνοδευόμενη από τον πατέρα της, οι γονείς μαζί με το κοριτσάκι τους εμφανίστηκαν με καθυστέρηση, «κάνοντας ότι δεν την βλέπουν»….

Όταν τους ζήτησε τον λόγο έξω από την εκκλησία γιατί δεν την άφησαν να είναι παρούσα, εκείνοι, όπως αναφέρει, απάντησαν ότι δήθεν δεν την είδαν. Κατόπιν αυτού του περιστατικού, η νονά ισχυρίζεται ότι οι κουμπάροι της διέκοψαν κάθε επαφή μαζί της, δεν απαντούσαν στα τηλεφωνήματά της, ενώ δεν υπήρχε καμία επικοινωνία με το παιδί που βάφτισε…

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η γυναίκα ζητά να της επιστραφούν τα δώρα μεγάλης αξίας που προσέφερε στο παιδί, ενώ ακόμη δεν έχει ακουστεί η θέση της άλλης πλευράς, αυτής των γονιών, δηλαδή…