Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα ονόματα των δύο Ρώσων πολιτών που σκοτώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα με το ελικόπτερο χθες στον Πόρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ρωσικής πρεσβείας πρόκειται για τους Mikhail Abramov και Davel Akolinin.

Ο Mikhail Abramov ή αλλιώς «Μίσα» γεννήθηκε στην Μόσχα το 1963 και από το 1985 ασχολούνταν με επιχειρηματικές δραστηριότητες, μεταξύ των οποίων εμπόριο δερμάτινων προϊόντων.

Όπως αναφέρουν τα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο Mikhail Abramov ήταν επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, δημιουργός του πρώτου ιδιωτικού μουσείου εικόνων και τέχνης στην Μόσχα.

Погиб Михаил Абрамов – создатель первого частного Музея Русской иконы в Москве. Лето продолжает собирать свою страшную…

Geplaatst door Alexei Lidov op Dinsdag 20 augustus 2019

Τον θάνατό του ανακοίνωσε μέσω Facebook η κριτικός τέχνης, Irina Yazykova, αλλά και ο διευθυντής του Επιστημονικού Κέντρου για τον Ανατολικό Χριστιανικό Πολιτισμό, Alexei Lidov.

Υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος μιας εκ των μεγαλύτερων ασφαλιστικών εταιρειών του RGS Group και ήταν επίσης γνωστός για τις φιλανθρωπικές εκστρατείες του. Πρόκειται μάλιστα για τον επιχειρηματία που δημιούργησε το πρώτο ιδιωτικό μουσείο με αμέτρητες χριστιανικές και βυζαντινές εικόνες, το οποίο χρηματοδοτούσε ο ίδιος.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το ενδιαφέρον του για την συλλογή εικόνων ξεκίνησε στις αρχές του 2000 και τελικά το 2006 ίδρυσε το πρώτο ιδιωτικό μουσείο εικόνων και τέχνης στην Μόσχα, το οποίο και χρηματοδοτείτο αποκλειστικά από τον ίδιο.

Το μουσείο ξεκίνησε ως μια ιδιωτική συλλογή βυζαντινών και παλαιών ρωσικών εικόνων και έφτασε να γίνει μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων, με συνολικά 4.000 έργα τέχνης και τουλάχιστον 600 εικόνες.

Επίσης, το Μουσείο που είχε δημιουργήσει είχε τιμηθεί με διάφορες διακρίσεις και βραβεία.

Παράλληλα με το μουσείο και τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ηγούνταν και πολλών ακόμη φιλανθρωπικών δράσεων. «Ως ένας σημαντικός επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών, ο «Μίσα» θεωρούσε το μουσείο αυτό ως «παιδί» του και επένδυσε ένα τεράστιο χρηματικό ποσό, δείχνοντας έτσι και το γιατί ήταν τόσο επιτυχημένος και στις άλλες δουλειές του», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Alexei Lidov.