Το φιλί του Μιχάλη Λώλη με το σύντροφό του στα social media προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Πολλοί ήταν αυτοί που του επιτέθηκαν ανοιχτά μετά την συγκεκριμένη ανάρτηση, η οποία ήταν απλά μία εκδήλωση αγάπης.

Ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και γνωστός ακτιβιστής βρέθηκε στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη στον Alpha. Στο «Μετά τα Μεσάνυχτα» λοιπόν αναφέρθηκε εκτενώς στη συγκεκριμένη κίνηση και τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

Ενδεικτικά μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Λώλης, σημείωσε:

«Πολύς ντόρος για ένα φιλί. Για μία εκδήλωση αγάπης, για μία εκδήλωση μεταξύ δυο ανθρώπων ανεξαρτήτως προτιμήσεων και σεξουαλικού προσανατολισμού. Το ανέβασα στο κλειστό μου προφίλ στο instagram που είμαι πιο ελεύθερος, λόγω της δημοσιότητας που έχω πάρει από τη δράση μου.

Για πολλοστή φορά αντιδρούν σε ό,τι κάνω παίζοντας με την προσωπική μου ζωή. Όταν είδα σε διαφήμιση “Σάλος με τον Έλληνα αξιωματικό που φιλιέται και προσβάλει τα εθνικά σύμβολα”. Ήταν σκοτεινή η φωτογραφία του instagram… Την ανεβάζω λοιπόν δημόσια την φωτογραφία και γράφω “Ίδια αγάπη, ίσα δικαιώματα”».

Φρόντισε να διευρκινίσει: «Δεν έγινε με σκοπό την καθύβριση ή προσβολή του συμβόλου».

Σχετικά με γνωστό συνδικαλιστή αστυνομικό, που του επιτέθηκε ανοιχτά λέγοντας ότι ευτελίζει τη σημαία, ο Μιχάλης Λώλης δήλωσε:

«Ευτελίζει αυτός την ελληνική αστυνομία. Εκτός ότι δείχνει ότι είναι αμόρφωτος και δεν γνωρίζει τη δουλειά του, καθώς δεν υπάρχει αδίκημα προσβολής του εθνικού συμβόλου… Εκτός του ότι δεν γνωρίζει ανθρώπινα δικαιώματα και τις σύγχρονες προοδευτικές εξελίξεις τόσο του διεθνούς πλέγματος προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσο και της ρατσιστικής νομοθεσίας… Και να ήθελα να προσβάλω τη σημαία, με ποιο τρόπο την προσβάλλω; Φιλώντας το σύντροφό μου;

Το φιλί είναι μία βιολογική εκδήλωση της αγάπης.

Δεν χωρούν στην αστυνομία τέτοιες απόψεις! Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην κοινωνία αλλά και στην αστυνομία, που ακούγοντας όλα αυτά, φοβούνται».

Δείτε όλη τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί. 

https://www.youtube.com/watch?v=ZNntmknRvS0