Σοκ είχε προκαλέσει πέντε χρόνια πριν η είδηση του σοβαρού τραυματισμού του Michael Schumacher. O επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 βρισκόταν με την οικογένειά του στο θέρετρο των γαλλικών Άλπεων της Meribel και ενώ έκανε σκι, έφυγε από την πίστα με αποτέλεσμα να χτυπήσει και να υποστεί «σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες».

Ο Γερμανός μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε δυο εγχειρήσεις που ναι μεν τον κράτησαν στη ζωή αλλά σε κωματώδη κατάσταση. Τον Ιούνιο του 2014 βγήκε από το κώμα και μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο της Λωζάνης στην έπαυλή του στη Γενεύη όπου βρίσκεται μέχρι και σήμερα.

Και ενώ όλα αυτά τα χρόνια οι πληροφορίες για την εξέλιξη της υγείας του κυκλοφορούν με το σταγονόμετρο.μια νέα αποκάλυψε είδε το φως της δημοσιότητας. Συγκεκριμένα η Daily Mirror στην Αγγλία υποστηρίζει πως ο Γερμανός έχει καταφέρει να σηκωθεί από το κρεβάτι. Ο Schumi σύμφωνα με τα ρεπορτάζ φαίνεται να έχει δείξει κάποια σημάδια βελτίωσης αφού πλέον δεν είναι διασωληνωμένος και δεν υπάρχει λόγος να είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι του. Σύμφωνα μάλιστα με τα ίδια ρεπορτάζ αυτή η χρονιά θα είναι και η πρώτη από τη μέρα του ατυχήματος που ο Γερμανός πιλότος θα εμφανιστεί μπροστά σε φίλους και συγγενείς για να γιορτάσει τα 50α του γενέθλια.