Η προσωπική της ιστορία με το bullying σε ηλικία 8 ετών της, αλλά και άλλα περιστατικά όπως αυτό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, την οδήγησαν στην απόφαση να βοηθήσει άλλα παιδιά – θύματα εκφοβισμού. Η 13χρονη Μελίνα Γιαννακούλη μίλησε στην Ελιάνα Χρυσικοπούλου και την εκπομπή «Ελένη» για αυτή την προσπάθεια.

«Ήμουν 8 χρονών όταν είχαμε πάει διακοπές με τη μαμά μου κι εκεί γνώρισα κάτι κορίτσια, που γίναμε φίλες. Μια μέρα είχαμε πάει στην παραλία και είπαμε να παίξουμε ένα παιχνίδι, να είμαι εγώ πάνω στη σανίδα και να με δέσουν. Και μετά τη γυρίσανε και δεν μπορούσα να ανασάνω. Όταν το σκέφτομαι, με πληγώνει, αλλά είμαι καλά τώρα και είμαι πιο δυνατή», είπε.

Με αφορμή τη υπόθεση Γιακουμάκη, πήρε την απόφαση να κάνει κάτι και έστησε το σάιτ bullyingalert.org για να πει τη δική της ιστορία και να βοηθήσει άλλα παιδιά που έχουν πέσει και πέφτουν θύματα bullying.

Η Μελίνα αναφέρεται και στα σημάδια που θα πρέπει να κάνουν έναν γονέα να καταλάβει ότι το παιδί του έχει πέσει θύμα bullying: «Αν βλέπει το παιδί του να έχει μελανιές, αν κλείνεται στον εαυτό του, να μην πηγαίνει καλά στα μαθήματά του»

Στη συνέχεια αναφέρεται στη συνάντησή της με τον Δήμαρχο της Νέας Υόρκης που θέλησε να τη συναντήσει γι’ αυτή την προσπάθειά της, αλλά και στα μελλοντικά της σχέδια. Ενώ στην ερώτηση για «εσύ γιατί είσαι δυνατή;» η απάντησή της ήταν «με βοήθησε η μαμά μου, ήταν πάντα εκεί!»

Δείτε τι είπε στην εκπομπή: