Τριάντα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Μπακογιάννη. Στις 26 Σεπτεμβρίου του 1989 ο 54χρονος βουλευτής Ευρυτανίας της Νέας Δημοκρατίας έπεφτε νεκρός από πυρά ενόπλων έξω από την πολυκατοικία στην οδό Ομήρου στο Κολωνάκι, όπου βρισκόταν το γραφείο του.

Τη θλιβερή αυτή μέρα δεν θα ξεχάσουν ποτέ τα μέλη της οικογένειάς του, και τόσο ο γιος του Κώστας Μπακογιάννης όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή την επέτειο των 30 χρόνων από τη δολοφονία του μοιράστηκαν τα μηνύματά του στο Facebook.

Η ανάρτηση της Ντόρας Μπακογιάννη αναφέρει τα εξής:

«Πέρασαν 30 χρόνια! Δεν πιστεύω ότι πέρασαν 30 χρόνια από τη στιγμή που χτυπούσαν 3 τηλέφωνα και το κουδούνι της πόρτας μαζί…

Σ΄ αυτά τα 30 χρόνια είδα πολλά! Ανθρώπους που σε πίστεψαν, να κλαίνε και να σε θυμούνται. Συναγωνιστές στη μάχη κατά της δικτατορίας, να καταθέτουν τις δικές τους μαρτυρίες. Ευρυτάνες συμφιλιωμένους μετά τον εμφύλιο και τα χρόνια του διχασμού. Είδα να χάνονται μάχες κατά της τρομοκρατίας, αλλά και να κερδίζονται.

Είδα το δολοφόνο σου να βγαίνει από τη φυλακή, τον είδα να περπατάει στα πεζοδρόμια υπερήφανος, εκεί όπου σας σκότωσε. Δεν είδα πολλές διαδηλώσεις ενάντια στην τρομοκρατία. Ακόμα και μετά τη δολοφονία των παιδιών στην Marfin βρεθήκαμε πολύ λίγοι άνθρωποι. Σ’ αυτά τα 30 χρόνια έκανα ό,τι μπορούσα για να τιμήσω τη μνήμη σου, πάνω απ΄όλα, τις αρχές και τις αξίες σου. Κάποιες φορές με επιτυχία, κάποιες άλλες όχι.

Ένα πράγμα όμως είναι σίγουρο! Τα παιδιά σου και τα εγγόνια σου μεγάλωσαν να αγαπούν και όχι να μισούν. Αυτό από μόνο του αξίζει πολλά. Μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο, όμως θα συνεχίσουμε Παύλο μου.»

Και η ανάρτηση του Δημάρχου Αθηνών, Κώστα Μπακογιάννη για τον πατέρα του:

«Τριάντα χρόνια τώρα, κάθε μέρα, σκέφτομαι διαρκώς ένα πράγμα. Αν σε κάνω υπερήφανο. Ελπίζω να τα καταφέρνω».