Έκκληση μέσω των δικηγόρων της να παραδοθεί στις Αρχές όποιο υλικό υπάρχει από κάμερες κάνει η 24χρονη μητέρα από την Καλαμάτα που φέρεται να πέταξε το νεογέννητο μωρό της σε κάδο σκουπιδιών.

Η 24χρονη, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε βάρος του 5 ημερών αγοριού, βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι να συνεδριάσει το Δικαστικό Συμβούλιο Καλαμάτας, προκειμένου να αποφασίσει για την προφυλάκισή της ή όχι.

Η νεαρή μητέρα υποστηρίζει ότι τα ξημερώματα της Τετάρτης 18 Δεκεμβρίο επέστρεφε με το λεωφορείο του ΚΤΕΛ από Αθήνα και περνώντας από το σημείο, και χωρίς να καταλάβει ακριβώς πώς το έκανε, άφησε τη χάρτινη σακούλα με το παιδί πάνω στον πέτρινο υπόγειο κάδο. Επιμένει πως δεν το πέταξε μέσα στον κάδο, αλλά το άφησε για να το πάρει κάποιος, και μάλιστα ότι παρακολουθούσε για λίγη ώρα αν θα περάσει κάποιος και το πάρει.

Απαντήσεις αναμένονται και από την άρση απορρήτου που διατάχθηκε στο τηλέφωνό της, προκειμένου να αποδειχθεί αν παροτρύνθηκε στην πράξη της από άλλον.

Σημειώνεται πως στην πολύωρη απολογία της στην ανακρίτρια η 24χρονη κατονόμασε τον πατέρα του αγοριού, ο οποίος, όπως υποστηρίζει η ίδια, αδιαφόρησε πλήρως για το παιδί και σίγουρα θα ζητηθούν εξηγήσεις, όταν κληθεί να καταθέσει.

Η επικοινωνία, μάλιστα, με τον άνθρωπο αυτόν ήταν και ο λόγος του ταξιδιού-αστραπή που έκανε στην Αθήνα αμέσως μόλις πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου γέννησε.

*Με στοιχεία από το tharrosnews.gr 

Βίκυ Τσώνη: Η συγκλονιστική μαρτυρία της γυναίκας που έσωσε το μωρό μέσα από κάδο απορριμμάτων στην Καλαμάτα