Στο μάτι του… ψυχρού κυκλώνα του «Ηφαιστίωνα» θα βρεθεί η χώρα μας από το βράδυ της Κυριακής 5/1 και έως την Τρίτη, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και χιόνια. Μάλιστα, στα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας, αναμένεται να πέσουν μεγάλες ποσότητες νερού σε μικρό χρονικό διάστημα. Ο μετεωρολόγος του OPEN TV Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για ισχυρές χιονοπτώσεις από το βράδυ της Κυριακής και μετά, από την περιοχή του Αμαρουσίου και πάνω, ενώ χαρακτηρίζει «επικίνδυνη την κατάσταση» στον εθνικό δρόμο Αθηνών – Λαμίας και στα Βίλια, από τις απογευματινές ώρες και μετά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, στα ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και από τις απογευματινές ώρες στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, την Εύβοια, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.

Από τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια (ενδεικτικό υψόμετρο 200-400 μέτρα), καθώς και στα ημιορεινά της ανατολικής Πελοποννήσου.

Διαβάστε εδώ πού θα υπάρξουν απαγορεύσεις στην κυκλοφορία και ποιες περιοχές της χώρας θα πληγούν εντονότερα