Στον «πάγο» παραμένει η χώρα και την Πέμπτη λόγω της κακοκαιρίας που σαρώνει από το πρωί της Τετάρτης. Αρκετές περιοχές της Ελλάδας έχουν «ντυθεί» στα λευκά ενώ και στα βόρεια προάστια της Αθήνας έπεσε χιόνι. Από το πρωί της Πέμπτης τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού είναι ισχυρό ψύχος, βροχοπτώσεις στα κεντρικά και νότια, τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις άνεμοι. Πυκνό χιόνι έπεσε στα Μελίσσια ενώ η ίδια εικόνα επικράτησε στην Πεντέλη, στο Κεφαλάρι και στην Εκάλη.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην Αττική θα εκδηλωθούν την Πέμπτη χιονοπτώσεις κατά περιόδους στα ορεινά και ημιορεινά του νομού και σε περιοχές στα βόρεια του λεκανοπεδίου. Βροχή ή χιονόνερο αναμένεται στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr κατέγραψαν το πρωί της Πέμπτης τις χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες στη Βλάστη Κοζάνης (-6,4 βαθμοί), στη Βυτίνα Αρκαδίας (-4,7) και στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας (-4,6). Σε χιονοδρομικά κέντρα και καταφύγια καταγράφηκαν ακόμη χαμηλότερες θερμοκρασίες, όπως στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν, όπου η ελάχιστη τιμή ήταν -12,3 βαθμοί Κελσίου.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση καιρού στο ethnos.gr.