Η Nina Pham, επιστρέφει χαρούμενη κοντά στην οικογένειά της και τον αγαπημένο της σκύλο, τον Bentley.

Η νοσηλεύτρια από το Dallas προσβλήθηκε από τον Έμπολα ενώ φρόντιζε τον Αμερικανό ασθενή Thomas Eric Duncan, ο οποίος υπέκυψε στο θανατηφόρο ιό στις 8 Οκτωβρίου.

Ενώ η Nina πετούσε για το Εθνικό Ιατρικό Ινστιτούτο στο Maryland για να υποβληθεί σε θεραπεία, όλοι ανησυχούσαν για την τύχη του μικρού King Charles Cavalier Spaniel ηλικίας ενός έτους, ιδιαίτερα εφόσον οι ισπανικές αρχές είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν στην ευθανασία του σκύλου μίας νοσοκόμας από την Ισπανία που επίσης είχε προσβληθεί από τον Έμπολα.

Ωστόσο, οι υπεύθυνοι στο Dallas, απλά αποφάσισαν να πάνε τον μικρό Bentley σε μία απόρρητη τοποθεσία, όπου παρέμεινε σε καραντίνα μέχρι να επιβεβαιωθεί ότι δεν είχε νοσήσει. Σύμφωνα με το CNN ,το μικρό σκυλάκι υπεβλήθη σε εξετάσεις τρεις φορές σε διάστημα 21 ημερών και όλες ήταν αρνητικές.

Μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα, η Nina μπόρεσε και πάλι να έρθει σε επαφή με το αγαπημένο της κατοικίδιο, ενώ όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, «ήταν ένας δύσκολος μήνας».

«Αισθάνομαι ότι το γεγονός πως ο Bentley ξαναμπήκε στη ζωή μου είναι άλλη μία υπενθύμιση ελπίδας και ενθάρρυνσης, για να προχωρήσω μπροστά και να ζήσω τη ζωή μου στο έπακρο, με τον καλύτερό μου φίλο στο πλευρό μου», εξομολογήθηκε.

Δείτε το video:

Διαβάστε ακόμη:

Πολεμώντας τον ebola στη Σιέρα Λεόνε

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μιλούν για την επιδημία Έμπολα

Τι αντίκτυπο έχει ο ιός Έμπολα σε πέντε βασικούς επιχειρηματικούς κλάδους;