Την πρώτη συνέντευξη μετά την αθώωση της στο Χονγκ Κονγκ και την επιστροφή της στην Ελλάδα έδω η Ειρήνη Μελισσαροπούλου στον Αντώνη Σρόιτερ και την «Αυτοψία». Το 21χρονο μοντέλο είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2017 στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ με 2,6 κιλά κοκαΐνη και πέρασε 17 μήνες στη φυλακή. Το δικαστήριο, την έκρινε τελικώς αθώα, με ομόφωνη ετυμηγορία των επτά ενόρκων και την ακόλουθη απόφαση της έδρας.

Μιλώντας στην εκπομπή, η Μελισσαροπούλου περιέγραψε πώς συνελήφθη και τα όσα έζησε στις φυλακές, ενώ εξήγησε και πώς βρέθηκε μπλεγμένη σ’ αυτή την ιστορία.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξής της:

Η υπόσχεση για το μόντελινγκ από τον «Πέτρο» και τον «Νίκο»:

«Μου είπαν ότι θα μπορούσα να γίνω μοντέλο. Πολλά επίθετα και ευκολόπιστη εγώ, το πίστεψα. Είπαν οι φίλοι του να πάμε να κάνουμε μόντελινγκ, όχι όμως στην Αιθιοπία και μου λέει στο Χόνγκ Κόνγκ. Πάμε είπαμε εκεί να ψάξουμε. Να βγάλουμε κάποιες φωτογραφίες στην αρχή. Ήταν  να φύγουμε και οι τρεις και έφυγα μόνη μου.»

Πώς την παγίδευσε στην Αιθιοπία ο «αδελφικός φίλος» από τη Ρουμανία με τον σάκο: «Ο Πέτρος μου είπε : “Ορίστε η τσάντα είναι εδώ”. Εγώ όμως δεν την πήρα την τσάντα να τη σηκώσω. Ο Πέτρος την έβαλε πάνω στο κρεβάτι και εμένα το μυαλό μου δεν πήγε δηλαδή στο τρομερό γιατί ήταν αδερφικός μου φίλος. Εγώ βέβαια την είχα τσεκάρει , άνοιξα τα φερμουάρ , είδα ότι ήταν καινούργια. Ήταν ορειβατικός σάκος κι εγώ δεν είχα χρησιμοποιήσει ξανά τέτοιο σάκο γιατί δεν είχα κάνει ορειβασία άρα δεν ήξερα το βάρος του.»

Η στιγμή της σύλληψης στο αεροδρόμιο:

«Στον πρώτο έλεγχο, δίνω την τσάντα και την άνοιξαν και τα έβγαλαν όλα από μέσα. Δεν βρίσκουν κάτι και όλα καλά. Δεν είχα άγχος και έλεγα είναι πολύ φυσιολογικό. Πέρασα και από δεύτερο έλεγχο, δεν ήταν τίποτα σοβαρό και έφυγα και συνέχισα να περπατάω. Πήγα να πάρω την βαλίτσα και ρωτούσα αριστερά και δεξιά που μπορώ να αλλάξω τα λεφτά μου γιατί είχα χαθεί κιόλας. Έδειχνα σαν χαμένο. Πήρα την βαλίτσα και είχα περάσει την διαδικασία με τα διαβατήρια και με σταματάνε για τρίτη φορά. Με σταματάει ένας και του δίνω όλα τα στοιχεία μου και έκατσα κάτω και είχαν μαζευτεί 4- 5 άτομα και με κοίταζαν περίεργα. Τότε με έπιασε το άγχος. Μεταξύ τους μίλαγαν και κοίταγαν συνέχεια την τσάντα. Κάτι μέσα μου δεν πήγαινε καλά. Σκίζουν την τσάντα και αυτό που είδα θα μείνει αξέχαστο για πάντα. Βλέπω μια τσάντα καφέ που δεν ήξερα ότι υπήρχε. Κρυμμένη. Ανοίγουν αυτή τη σακούλα την καφέ και βρίσκουν μια άσπρη σκόνη. Κάνουν το τεστ και ήταν κοκαΐνη. Είχα πάθει σοκ, έκλαιγα και ρώταγα γιατί. Μου βάζουν χειροπέδες και δεν καταλάβαινα τι έλεγαν. Με κρατάνε και έρχεται ο μεταφραστής την άλλη μέρα και μου εξήγησε τι έγινε.»

Η καθημερινότητα στη φυλακή:

«Δε περίμενα ποτέ να πάω εγώ σε φυλακη, με πατέρα αστυνομικό.

Μόλις άνοιξε το κελί, ήρθαν κατά πάνω μου λέγοντας «έλα να μας δείξεις πως περπατάς», είχε βγει η φήμη ότι είχε έρθει το μοντέλο από την Ελλάδα. »

Η στιγμή της αθώωσης στο δικαστήριο:

«Πάγωσα! Έτρεχε ο ιδρώτας, ήμουνα χάλια! Μόλις ακούστηκε το «not guilty» καταρρέει η μαμά μου, καταρρέει ο μπαμπάς, καταρρέει ο κύριος Κεχαγιόγλου, μέσα στη χαρά ήτανε!

Είδα τα πάντα στις φυλακές. Τσακωμούς, να έρχονται. Να έρχονται στη μούρη μου μπροστά και να μου λένε: «Τι θέλεις; Πες μου τι θέλεις; Θέλεις να σε χτυπήσω ; Και με βρίζανε. Κι αυτό γιατί ξεχώριζα, δεν ήθελα να τους κάνω καβγά να τους κάνω το χατίρι και να πουν ότι δεν έχω καλή προσωπικότητα. Μου πατούσαν τα παπούτσια, μου ρίχναν τα ρούχα στον κουβά…

Δεν υπάρχουν φίλοι μέσα στη φυλακή, υπάρχαν άτομα με τα οποία περνούσες λίγο χρόνο για να ξεχαστείς».

Τι απαντά στο τι πιστεύει ο κόσμος: «Βλέπω ανθρώπους να με κοιτάνε περίεργα. Είμαι καλά, είμαι αθώα, είμαι με την οικογένειά μου. Έχω ανθρώπους που με πιστεύουν. Αυτό μου αρκεί. Ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει. Είμαι αθώα.

Έκανα λάθος, έβαλα μυαλό και θέλω να γίνω παράδειγμα.».

Το μοντέλο έχει επιστρέψει πλεόν στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Μυτιλήνη, και προσπαθεί να αφήσει πίσω της όσα έζησε.