Ήταν κάτι που συζητιόταν εδώ και μήνες, φαίνεται όμως ότι το Instagram αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκρυψη των likes ξεκινώντας από τους χρήστες της φωτογραφικής πλατφόρμας στις ΗΠΑ.

Όπως έκανε γνωστό χθες ο CEO του Instagram, Adam Mosseri κάποιοι Αμερικανοί χρήστες θα αρχίσουν πλέον να βλέπουν κάτι διαφορετικό, δηλαδή τα like τους να εξαφανίζονται από κοινή θέα.

Δεν είναι όμως μόνο το Ιnstagram που προσπαθεί να κάνει το μέσο πιο ασφαλές για τον χρήστη. Εδώ και καιρό τόσο το Facebook, όσο και το YouTube προσπαθούν με αλλαγές στον αλγόριθμο τους να αποβάλλουν από το ψηφιακό περιβάλλον τους το τοξικό αίσθημα του ανταγωνισμού, να περιορίσουν προσβλητικά σχόλια και ρητορική μίσους και να τα καταστήσουν υγιέστερα, ειδικά για ανθρώπους νεαρής ηλικίας που επηρεάζονται σοβαρά απ’ όσα συμβαίνουν στην ψηφιακή τους ζωή.

Πάντως, οι χρήστες δεν έχουν ξετρελαθεί ακριβώς με την απόκρυψη των likes, καθώς δημιουργείται αμφιβολία για την εγκυρότητα του αριθμού μιας ανάρτησης, πόσω μάλλον αν κάποιος είναι influencer…

Με πληροφορίες από το Wired