Σίγουρα σας έχει τύχει να ψάχνεται για κάποιο προϊόν ή υπηρεσία και στο επόμενο scroll down στο Instagram σας, εμφανίζονται αντίστοιχες διαφημίσεις.

Γιατί όμως φτάνετε να βρίσκετε διαφημίσεις, εντελώς άσχετες με το γούστο σας; Σχετικά post με όσα σας ενδιαφέρουν είναι πολύ πιθανό να σας εμφανιστούν, ωστόσο όταν περνάμε στο θέμα «διαφήμιση» κάποια πράγματα είναι πλήρως άσχετα.

Όπως φαίνεται το Instagram συγκεντρώνει όλα εκείνα τα πράγματα, πρόσωπα και ενδιαφέροντα που έχετε κάνει like. Ωστόσο συμπεριλαμβάνει και όσα «νομίζει» ότι σας αρέσουν. Αυτή η ενέργεια δεν είναι νέα, όμως επέστρεψε στο φως της δημοσιότητας μετά από σχετικό tweet του δημοσιογράφου Eric Ginsburg.

Μετά από το συγκεκριμένο tweet ορισμένοι άνθρωποι επιχείρησαν να κάνουν κάτι αντίστοιχο, με συνέπεια να γίνουν οι απαντήσεις των αποτελεσμάτων viral.

Από πού όμως αντλεί τις πηγές του το Instagram; 

Συγκεντρωτικά αντλεί πληροφορίες τόσο από το Instagram και όσα έχετε επιλέξει να κάνετε like, όσο και από το Facebook, αλλά ακόμη και τρίτες εφαρμογές και sites που έχετε συνδέσει με το mai (π.χ. newsletters, cookies) l ή το λογαριασμό σας.