Μια μέρα μετά την παραίτηση της Κατερίνας Γκαγκάκη από τον Δήμο Αθηναίων και την Τεχνόπολη, την οποία αποδέχτηκε, ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης μίλησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ για τη μέχρι τώρα πορεία αυτών των λίγων μηνών στο δήμο και ανάμεσα στα όσα συζητήθηκαν ήταν και αυτή η υπόθεση.

Ο Παύλος Γερουλάνος ήταν αυτός που με στάτους του έκανε πιο έντονη την πίεση προς τον Κώστα Μπακογιάννη για να καθαιρέσει από τα καθήκοντά της την Κατερίνα Γκαγκάκη. Η ίδια αντιλαμβανόμενη τα όσα προκλήθηκαν από το ατυχές περιστατικό και σεβόμενη ότι μπορεί αυτό να προκαλέσει εμπόδια στον κύριο Μπακογιάννη, υπέβαλλε την παραίτησή της την Τετάρτη. Ο δήμαρχος την αποδέχτηκε, αλλά, τόνισε ότι ένα αδικαιολόγητο λάθος δε μπορεί να στιγματίσει μια συνολική πορεία.

«Μία στιγμή, όσο κακιά και αν ήταν -και ήταν κακιά, δεν μπορείς να τη δικαιολογήσεις- δεν μπορεί να σπιλώσει μία ολόκληρη πορεία, έναν χαρακτήρα έναν επαγγελματισμό και μία επάρκεια. Εμείς, όμως, κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και όχι τα λόγια και σε τέσσερα χρόνια από τώρα, οι Αθηναίοι θα μας κρίνουν για το έργο μας».